Taşcı;"Acımız ilk günkü kadar taze"

Taşcı;"Acımız ilk günkü kadar taze"

20 Ocak Samsunspor Futbol Şehitlerinin acılarını hala ilk günkü gibi yaşadığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “O acıyı, aradan geçen 29 yılın ardından halen en derin şekilde yaşıyor, hissediyoruz” dedi.

A+A-
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yayımladığı mesajla Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 20 Ocak 1989'da yaşanan acı kazanın yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsunspor futbol şehitlerini andı. Yıllar geçse de, acı kayıpların üzüntüsünün geçmeyeceğini söyleyen Başkan Taşçı, "20 Ocak, Samsun'un kalbinde dinmez bir yaradır. Kaybettiğimiz futbol değerlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
 
20 Ocak 1989'da, Malatyaspor deplasmanı yolunda yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan Samsunspor kazasının yıldönümünde bir açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 29 yıl önce yaşanan kazanın acısını, halen derinden yaşadıklarını belirtti. 20 Ocak tarihinin, Türk futbolunun en acı günlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “Samsunspor, Samsun için bir futbol takımı olmaktan öte, mutluluğun, fedakarlığın, cefakarlığın, aşkın adıdır. Yıllarca bizlere tarifsiz mutluluklar yaşatan Samsunsporumuz, bundan 29 yıl önce  tarifsiz bir acıyı da yüreklerimize kazıdı. 20 Ocak 1989 yılında yaşanan o acıyı, aradan geçen 29 yılın ardından halen en derin şekilde yaşıyor, hissediyoruz. Kazanın yaşandığı gün, 13-14 yaşlarındaydım. Aradan geçen zamana rağmen, aynı acıyı bugün yine yaşıyorum. Kırmızı beyazlı formamıza siyahın da eklendiği o acı kazada hayatını kaybeden Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan’ı, rahmetle ve saygıyla anıyorum. Rabbim, şehrimize de ülkemize de bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.