Tabipler odası 'darp' olayını kınadı

Tabipler odası 'darp' olayını kınadı

Samsun Tabip Odası ve Türk Sağlık-Sen üyeleri, kentteki hastanede görevli doktorun darbedilmesine tepki gösterdi.

A+A-

 

Gazi Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, Dr. Serap Orhan'ın, bir kişinin sırası gelmediği halde hastasına önce bakılması isteğine olumlu cevap vermediğinden darbedildiğini belirtti.

Erkan, "Saldırgan meslektaşımızı darbetmeden önce kargaşa çıkarmış ancak müdahale edilmemiş olması nedeniyle şiddet ne yazık ki engellenememiştir. Meslektaşımız dakikalarca saldırgan tarafından poliklinik odasında kilitlenerek alıkonulmuş, yardım istemesine rağmen kendisine yardım edilememiş, hayatını kurtarmak için tek başına mücadele etmek zorunda kalmıştır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bu alandaki en önemli sorunlardan biri haline geldiğini kaydeden Erkan, şiddete uğrayan meslektaşı, ailesi ve tüm sağlık çalışanlarına "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak da sağlıkta şiddetin son bulunması gerektiğine işaret ederek, Orhan'a yapılan saldırıyı kınadı.

Grup daha sonra dağıldı.

Öte yandan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı Abdullatip K, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun'da dün bir yakınını Gazi Devlet Hastanesine götüren Abdullatip K, tartıştığı Dr. Serap Orhan'ı darbettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.