SÜRÜCÜ KURSLARINDAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

SÜRÜCÜ KURSLARINDAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

Samsun Sürücü Kursları Derneği’nin yeni yönetim kurulu Başkanı Merih KARGI ve yönetim kurulu üyeleri,

A+A-

Özel Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucu Temsilcisi Rıfat YILMAZ,İsmail ZEREN,Yıldıray ÇALIŞIR ve Zekai GENÇ Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’i makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Merih Kargı başkanlığındaki heyet, İl Milli Eğitim Müdürü’ne kurumlarda yaşanan sorunlar ve uygulamalarda meydana gelen eksiklerle ilgili bilgi verdi. Eksikliklerin giderilmesi noktasında kendilerinden destek beklediklerini ifade eden Dernek Başkanı Merih Kargı sözlerine şöyle devam etti. “İlimiz genelinde mevcut 58 motorlu taşıt sürücü kursu bulunmakta. Bu kurumlar ağırlıklı olarak İlkadım İlçemizde faaliyet göstermektedir. Nüfusa göre kurs sayısının fazla olması fiyat istikrarının korunmasını zorlaştırmakta ve kurumlar arasında haksız rekabet oluşmasına sebep olmaktadır. Genel Müdürlüğümüzün taban fiyat uygulaması ile ilgili bir çalışması vardır. Taban fiyat ile birlikte eğitim denetimi sağlandığında, fiyat istikrarının korunacağını ümit ediyoruz. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Bazı ilçelerimizde sınavların yönerge hükümlerine uygun olarak yapılmadığı duyumları bizlere ulaşmakta. Bu sebeple, bu ilçelere öğrenci kaçışı olduğu bildirilmektedir. Bu da diğer kurumların mağduriyetine sebep olmaktadır.  İlçe Yürütme Kurulları’nın sınav denetiminde aktif rol alması, yönerge hükümlerine göre değerlendirme yapmayan komisyon üyelerine görev vermemesi yönetmelik gereğidir.” dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü  Aytekin Girgin Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Öncelikle yeni oluşan yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum. Bizler kurumlarımızla rakip değil ekip mantığıyla çalışma yapmak gayretindeyiz. Hiçbir kurumun ve orada çalışanların mağdur olmasını istemeyiz. Bu anlamda kurumları rehabilite etmek, onların hizmetlerini daha iyi vermesini sağlamak temel amacımız. Bunu yaparken de diğer kurumlarımızın mağduriyetine sebep olabilecek şekilde insiyatif alamayız. Bizim görevimiz kurumların iş ve işlemlerini kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapmasını sağlamaktır. Bu konuya hassasiyet gösteriyoruz.” Dedi. 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin; Sürücü Kursları Derneği Başkanı Merih Kargı’ya ve yeni yönetime başarılar diledi ve ziyaret sona erdi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.