Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 34. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 34. Hafta

Spor Toto Süper Lig’de heyecan dolu ve oldukça zorlu bir sezonun daha sonuna geldik. Çarşamba ve Perşembe günü oynanan 34.hafta mücadelelerinin ardından 2015-2016 futbol sezonunu tamamlamış olduk.

A+A-

Sevinenler yanında üzülenlerin de olduğu sezonun sonunda bu hafta neler yaşandı neler oldu, hangi takımlar lige tutundu hangileri küme düştü ve gelecek sezonun yeni takımları hangileri oldu hepsine bakacağız. Öyleyse bu sezon son kez başlayalım.

*

Geçen hafta Osmanlıspor’u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden lig lideri Beşiktaş, bu hafta deplasmanda karşılaştığı Torku Konyaspor’a 2-1 yenildi. Konyaspor’un gollerini 21.dakikada Abdou Traore ve 22’de Samuel Holmen atarken şampiyon takımın tek golü 19.dakikada Jose Sosa’dan geldi. Beşiktaş bu sonucun ardından 79 puanla sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Torku Konyaspor ise puanını 66’ya çıkardı ve sezonu üçüncü sırada tamamlayarak önümüz sezon ülkemizi UEFA kupasında temsil hakkı ile teknik patron Aykut Kocaman ile tarihinin en önemli başarısına imza attı. Beşiktaş ise önümüz sezon ülkemizi şampiyonlar liginde temsil edecek.

*

Lig'de ikinci sırada bulunan Fenerbahçe son hafta düşme hattından kurtulmak için son haftaya kadar mücadeleyi bırakmayan M.Sivasspor’un konuğu oldu. 13.dakikada Aatif Chahechouhe ve 22’de Joan Oumari ile 2-0 öne geçen Sivasspor bu üstünlüğünü koruyamadı. 45’te Abdoulaye Ba ve 67’de Raul Meireles’in golleri ile mücadele 2-2 tamamlandı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 74 puanla ligi ikinci sırada tamamladı ve gelecek sezon Beşiktaş’la birlikte ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde teslim etme hakkını elde etti. Sivasspor ise 31 puanla Süper Lig’e veda etti.

*

Galatasaray bu hafta Kayserispor’a gol oldu yağdı. 11.dakikada Lukas Podolski’nin perdeyi açtığı maçta 26, 45 ve 69’da Sinan Gümüş’ün, 58’de Bilal Kısa ve 62’de Selçuk İnan’ın golleriyle farka gitti ve Kayserispor’u 6-0 mağlup etti. Ligin özellikle ikinci yarısında çok zor günler geçiren Galatasaray 51 puanla sezonu 6.sırada tamamlarken Kayserispor ise sezonu 34 puanla 15.sırada bitirdi.

*

Trabzonspor geçen haftanın ardından ağır bir darbe de bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa’ya karşı aldı. Kasımpaşa 13.dakikada Eren Derdiyok, 33’te Yonathan Del Valle, 40’ta Eren Derdiyok, 83’te Oscar Scarione, 85’te Adem Büyük ve 88’de Cristian Titi’nin golleriyle mücadeleyi 6-0 kazandı. 40 puanlı Trabzonspor sezonu 12.sırada tamamladı. Kasımpaşa ise sezonu 50 puanla ve 7.sırada kapattı.

*

İstanbul M. Başakşehir Edin Visca’nın 80.dakikadaki golüyle Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. Başakşehir 59 puanla ligi 4.sırada tamamlarken, Rizespor ise 37 puan ve 13.sırada sezonu tamamladı.

*

Osmanlıspor evinde Akhisar Belediyespor’u 59’da Aminu Umar’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Osmanlıspor puanını 52’ye çıkardı ve sezonu 5.sırada bitirdi. Akhisar ise 46 puanla sezonu 8.sırada kapattı.

*

Gaziantepspor bir puanın yeteceği mücadelede sahasında 34’te Muhammed Ildiz ve 90’da Abdülkadir Kayalı’nın golleriyle Antalyaspor’u 2-0 yenerek lige tutundu. 36 puana yükselen Gaziantep sezonu 14.sırada tamamladı. Antalyaspor ise 45 puanda kaldı ve sezonu 9.sırada bitirdi.

*

Mersin İdman Yurdu sahasında Bursaspor’a 5-2 mağlup oldu. Bursa’nın golleri 3. ve 26. dakikalarda Kubilay Kanatsızkuş, 56’da Pablo Batalla, 74’te Talha Çalışkan ve 90’da Furkan Emre Ünver’den gelirken Mersin’in golleriyse 27’de Mahmut Metin ve 84’te Gökhan Akkan’dan geldi. Bursaspor 44 puan ve 11.sırada sezonu tamamladı. Mersin ise 21 puanla süper lige veda etti.

*

Gençlerbirliği bu hafta ligde kalma umutlarını son haftaya bırakan Eskişehirspor’u 3-1 yendi. Eskişehirspor’un da Sivasspor gibi ligde kalabilmesi için son hafta maçlarını kazanmaları ve Gaziantep’in de kaybetmesi gerekiyordu. Gaziantepspor son maçında Antalyaspor’u yenince iki takım da bütün ümitlerini yitirdi. Gençlerbirliği 45 puanla 10.sırada sezonu tamamladı. Eskişehir ise 30 puanda kaldı ve 17.sırada süper lige veda etti.

*

Sezonun son maçlarının da tamamlanması ile birlikte yukarıda da belirttiğim üzere Beşiktaş şampiyonluk ipini 14.kez göğüsleyen takım oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe önümüz sezonda ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecekler. Torku Konyaspor, İstanbul Başakşehir ve Osmanlıspor ülkemizi UEFA kupasında temsil edecek takımlar.  Mersin İdman Yurdu ile birlikte Sivasspor ve Eskişehirspor ise süper ligden birinci lige düşen takımlar oldu.

*

Peki Süper Lig'e hangi takımlar yükseldi? Adanaspor ve Kardemir Karabükspor 1.Ligi zirvede tamamlayarak önümüz sezon Süper Lig’e yükselen iki takım oldu. Üçüncü takım ise Elazığspor, Adana Demirspor, Alanyaspor ve Balıkesirspor arasında oynanacak play-off mücadeleleri sonunda belli olacak.

*

Finansal Fair – Play kurallarına uymadığı gerekçesi ile Galatasaray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiği için sarı kırmızılı takım önümüz sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılamayacak.

*

Ve son olarak yeni sezonun 2015-2016 sezonunda olduğu gibi 14-15-16 Ağustos 2016 tarihlerinde başlamasının beklendiği bilgisini vererek sizlere veda ediyorum. Sporla kalın, dostça kalın.. Hoşçakalın.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.