Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 33.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 33.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de 33.hafta karşılaşmaları pazar akşamı oynanan maçlar ile tamamlandı.

A+A-

Lider Beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 ile geçti. Galatasaray deplasman fobisine son verdi ve Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor tarihinin en ağır hezimetlerinden birini yaşadığı maçta Antalyaspor'a 7-0 yenildi. Öyleyse başlayalım.

*

Lider Beşiktaş, bu hafta Osmanlıspor'u ağırladı. Şampiyonluğunu ilan etmesi için sadece bir puana ihtiyacı olan Beşiktaş'ın her zamanki hızlı ve ofansif futbolundan uzak başladığı mücadelede Osmanlıspor Beşiktaş kalesini yoklasa da gol için son vuruşlarda başarılı olamadılar. Siyah beyazlı takımda Marcelo Guades Beşiktaş'ın ilk ciddi atağında 21.dakikada Osmanlıspor kilidini açan futbolcu oldu ve Beşiktaş'taki ilk golüne imza atarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Golden sadece 3 dakika sonra Marcelo bir kez daha sahneye çıktı ve tabelayı 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona ererken, tribünlerde şampiyonluk coşkusu yaşanmaya başlamıştı bile. İkinci yarıya taraftarlarının da coşkusuyla hızlı başlayan Beşiktaş, 48.dakikada Mario Gomez'in Beşiktaş tarihine geçtiği golüyle farkı üçe çıkardı. Osmanlıspor'da Pierre Webo 74.dakikada farkı ikiye indiren golü attıysa da kalan dakikalarda başka gol gelmeyince Beşiktaş, üç puanın sahibi olurken şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. Bu sezon tam 31 maçını stadı olmadığı için dışarıda oynayan siyah beyazlı takım, böylece 2007-2008 sezonunun ardından bir kez daha ipi göğüsleyerek 14.şampiyonluğuna imza attı. Beşiktaş, puanını 79'a çıkarırken, zirvedeki yerini bırakmadı. Osmanlıspor ise 49 puanda kaldı ve 5.sıradaki yerini korudu.

*

Lig ikincisi Fenerbahçe bu hafta Gençlerbirliği'ni ağırladı. Karşılaşma boyunca üstün oynayan sarı lacivertli takımda son haftaların formda ismi Robin Van Persie 38.dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti. İkinci 45 dakikaya iki takım da oyuncu değişiklikleri ile başlarken, Gençlerbirliği 61.dakikada Serdar Gürler'in golü ile beraberliği yakaladı. Galibiyet golü için rakibine yüklenen Fenerbahçe aradığı golü yine ilk golün sahibi Robin Van Persie ile 75.dakikada buldu ve bir kez daha Gençlerbirliği karşısında öne geçti. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe zorlu Gençlerbirliği maçını 2-1 kazandı ve puanını 73'e çıkartarak ikinci sıradaki yerini korudu. Bu sonucun ardından 42 puanda kalan Gençlerbirliği ise 10.sırada haftayı tamamladı.

*

Galatasaray, bu hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor'un konuğu oldu. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadelede ilk yarıya hızlı başlayan takım ev sahibi Akhisar Belediyespor olurken, Galatasaray da bulduğu kontra ataklarla tehlikeye olmaya çalıştı. Akhisar Belediyespor gole çok yaklaştığı pozisyonlarda topu çerçeve içerisine sokamadı. 45.dakikada Douglao'nun ceza sahası içerisinde elle oynadığına hükmeden hakem penaltı noktasını gösterince Galatasaray ilk yarının son dakikasında bir penaltı atışı kazandı. Selçuk İnan'ın gole çevirdiği penaltı sonrası Galatasaray rakibi karşısında 1-0 öne geçti ve ilk yarı da bu skorla sona erdi. İkinci yarıya iki takım da gol için atak bir oyun sergilediler. Mücadele karşılıklı tehlikelerle devam ederken 59.dakikada Ahmet Cebe'nin topa elle dokunduğu pozisyonda hakem Galatasaray lehine bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan ikinci kez penaltıdan attığı golle kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atarak Galatasaray'ı rahatlattı. Mücadelenin son dakikasında Douglao'nun golü farkı bire indirse de maçta başka gol olmadı ve maçı Galatasaray 2-1 kazandı. Galatasaray Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek uzun süren deplasman fobisini de yıkmış oldu. Bu sonucun ardından puanını 48'e çıkartan Galatasaray haftayı 6.sırada tamamlarken ilk 5 için de umudunu son haftaya taşıdı. Akhisar Belediyespor ise 46 puanda kaldı ve son haftaya 8.sırada girdi.

*

Trabzonspor bu hafta Antalyaspor'un konuğu oldu. Maçta baştan sona üstün oynayan Antalyaspor, 18.dakikada Ömer Şişmanoğlu ile 1-0 öne geçti. 22.dakikada Charles Fernando ile farkı ikiye çıkaran kırmızı beyazlı takım, 37.dakikada Jean Makoun ile soyunma odasına 3-0 üstünlükle gitti. İkinci yarının başında 49.dakikada ilk golün sahibi Ömer Şişmanoğlu takımının 4.golünü atarken, 51. ve 62.dakikalarda bulduğu gollerle Mbilla Etame skoru 6-0'a taşıdı. Ömer Şişmanoğlu 79.dakikada hat-trick yaparak perdeyi kapatan golü atan isim oldu:7-0. 90.dakikada Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan kırmızı kartla oyun dışı kalırken, maçı Antalyaspor 7-0 kazandı. Bu sonucun ardından 40 puanda kalan Trabzonspor son haftaya 12.sırada girdi. 45 puana yükselen Antalyaspor ise haftayı 9.sırada tamamladı. Bu mağlubiyetin ardından Trabzonspor'da teknik patron Hami Mandıralı ile yollar resmen ayrılmış oldu.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine.. Ateş hattını yakından ilgilendiren maçların oynandığı haftada ligden düşecek son iki takımın da kaderi son haftaya kaldı. Eskişehirspor, sahasında Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Küme düştüklerini zanneden taraftarların koltukları ateşe vermeleri istenmeyen görüntüler olarak hafızalara kazındı. 56 puana yükselen Başakşehir 4.sıradaki yerini korudu. Eskişehirspor ise 30 puanda kaldı ve son haftaya 17.sırada girdi. Kayserispor ile Medicana Sivasspor müadelesi ile 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Kayserispor ligde kalmayı garantiledi. 34 puana yükselen Kayseri temsilcisi haftayı 14.sırada tamamladı. 30 puana çıkan Sivasspor ise son haftaya 16.sırada girdi. Çaykur Rizespor ile Gaziantep maçında ise ev sahibi takım 1-0 kazandı. 33 puanda kalan ve haftayı 15.sırada tamamlayan Gaziantep'in ligde kalması için son hafta 1 puan alması yeterli olacak. 37 puana yükselen Rizespor ise son haftaya 13.sırada girdi. Bursaspor ile Torku Konyaspor arasındaki mücadele 1-1 sona erdi. Bursaspor puanını 41'e çıkarırken haftayı 11.sırada tamamladı. 63 puanlı Konyaspor ise tarihinin en büyük başarısı ile son haftaya 3.sırada girdi. Kasımpaşa ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu'nu 7-0 ile geçti. 47 puana yükselen Kasımpaşa haftayı 7.sırada tamamladı. Mersin temsilcisi ise 31 puanda ve son sırada kaldı. Eskişehirspor, Sivasspor ve Gaziantepspor arasındaki ligde kalma savaşında en büyük avantaj kuşkusuz ki Gaziantepspor'da. Ligde kalması için 1 puana ihtiyacı olan Gaziantepspor son hafta kaybettiği takdirde Eskişehir ve Sivasspor maçlarının sonuçlarını bekleycek.

*

Süper Lig'de 14.şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş'ı tebrik ediyor ve hafta içi oynanacak son hafta maçlarının ardından yeniden görüşebilmek dileğiyle sporla kalın dileklerimi tekrarlıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.