Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 32.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 32.Hafta

Artık son iki haftasına girdiğimiz Spor Toto Süper Lig'de 32.hafta karşılaşmaları pazartesi akşamı oynanan Fenerbahçe – Medipol Başakşehir ve Torku Konyaspor - Kasımpaşa mücadeleleri ile tamamlandı.

A+A-

Lider Beşiktaş ligin son derbisinde Galatasaray'ı deplasmanda golcü oyuncusu Mario Gomez ile 1-0 mağlup ederek Fenerbahçe’nin de kaybetmesiyle son iki haftaya büyük bir avantajla en yakın rakibinin 6 puan önünde liderliğini sürdürerek girdi. Beşiktaş’a şampiyonluk için kalan 2 haftada 1 puan yetecek. Trabzonspor, Çaykur Rizespor'a deyim yerindeyse “patladı” ve bol gollü mücadeleyi 6-0 kazandı. Fenerbahçe haftanın son mücadelesinde bir de penaltı kaçırdığı maçta Başakşehir’e 2-1 mağlup olarak şampiyonluk şansını mucizelerfe bıraktı. Öyleyse başlayalım.

*

Bu hafta önceliğimiz ligin son derbi mücadelesi. Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı'nda kendi saha ve seyircisi önünde lider Beşiktaş'ı ağırladı. Karşılaşmaya maça asılmayacağı söylencelerinin aksine son derece hızlı ve atak başlayan sarı kırmızılı takım ilk yarıda yakaladığı net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş ise kontra ataklarla gol aramaya çalışırken, ilk yarının genelinde sahasında çıkmakta oldukça zorlandı. Maç içerisinde zaman zaman gerilimin tırmandığı mücadelenin ilk yarısında iki tarafta aradığı golü kaydedemedi. İkinci 45 dakikaya Beşiktaş ilk yarının aksine daha diri ve istekli başlayan taraf oldu. Beşiktaş bu yarıda özellikle Sosa ile girdiği net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Son 20 dakikada Quaresma ve Olcay'ın yerine Gökhan Töre ve Cenk Tosun'u oyuna alarak takımın oyun anlayışını değiştiren Şenol Güneş'in taktiği işe yaradı ve 76. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında Cenk Tosun'un ortasında Mario Gomez ligdeki 25.golüne imza attı ve Beşiktaş'ı rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi. Golden sonra skoru korumak adına oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden Beşiktaş karşısında Galatasaray ise kalecisi dahil gol için tam takım yüklense de geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca lider Beşiktaş ligin bitimine 2 hafta kala çok önemli bir mücadeleden kayıpsız ayrılarak 3 puanı cebine koydu ve liderliğini devam ettirdi. Bu sonucun ardından siyah beyazlı takım Fenerbahçe’nin de Başakşehir karşısında 3 puan kaybetmesiyle en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı. Beşiktaş 76 puanla liderliğini korurken, şampiyonluğu kazanabilmesi için kalan 2 maçtan 1 puan almaskı yetecek. Galatasaray ise 45 puanda kaldı ve haftayı 7. sırada tamamladı.

*

Trabzonspor, bu hafta sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor karşısında gol oldu yağdı. Maça yönetim tarafından sakat, kadro dışı bırakılan ve kırmızı kart cezalısı tam 8 oyuncusundan eksik başlayan Trabzonspor rakibi ile ilk yarıda deplasmanda yaptığı mücadeleyi ise 3-0 kaybetmişti. Karadeniz derbisine fırtına gibi başlayan Trabzonspor, istekli ve atak oyunu ile önce 11.dakikada Yusuf Yazıcı ile 1-0 öne geçerken, 15.dakikada Mehmet Ekici farkı ikiye çıkaran isim oldu. Trabzonspor 2-0'dan sonra da atak oyununu sürdürürken 38 ve 41.dakikalarda Muhammet Demir ile Çaykur Rizespor karşısında farkı 4'e çıkardı. İlk yarıda başka gol olmayınca bordo mavili takım soyunma odasına 4-0 üstünlükle gitti. İkinci yarıda da Trabzonspor fırtınası durmadı. 57.dakikada Yusuf Yazıcı kendisinin ikinci takımının beşinci golüne imzasını attı. 69.dakikada Yusuf Erdoğan skoru 6-0 yaparken bu gol aynı zamanda maçın da skorunu tayin etti. Bu sonucun ardından Trabzonspor, 40 puana yükseldi ve haftayı 11.sırada tamamladı. Çaykur Rizespor ise 34 puanda kalarak kalan son 2 haftaya 13.sırada girdi.

*

Haftanın kapanış mücadelesinde şampiyonluğun Beşiktaş ile birlikte bir diğer adayı lig ikincisi Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’nin hızlı başladığı ve atak oyunuyla üstüste pozisyonlar bulduğu ilk 45 dakikada Başakşehir’in başarılı kalecisi Volkan Babacan sarı lacivertli oyunculara gol için geçit vermedi. Mücadelenin ilk yarısında gol olmayınca takımlar soyunma odalarına golsüz beraberlikle gittiler. İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan takım ise Başakşehir oldu. Özellikle Edin Visca ile üst üste tehlikeler yaratan Başakşehir, 60.dakikada Bruno Alves’in defanstaki hatasını affetmeyen ve araya giren Edin Visca’nın attığı golle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Golden sadece 5 dakika sonra ilk golün sahibi Edin Visca bir kez daha sahneye çıkarak takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. 75.dakikada ceza sahası içerisinde Ferhat Öztorun’un hava topu mücadelesinde Fernandao’yu düşürdüğü pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Fenerbahçe adına topun başına gelen Robin Van Persie’nin vuruşunu kaleci Volkan Babacan kurtarınca sarı lacivertli takım bu penaltı atışından yararlanamadı. Fenerbahçe 80.dakikada Mehmet Topal attığı golle aradaki farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleyi Başakşehir 2-1 kazandı. Bu mağlubiyetle Fenerbahçe lidrin 6 puan gerisinde kalarak son iki haftanın kaldığı ligde şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Fenerbahçe bu sonucun ardından 70 puanda kaldı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Başakşehir ise puanını 53’e çıkardı ve haftayı 4.sırada tamamladı.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine.. Medicana Sivasspor sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni son dakikada kaydettiği penaltı golü ile 2-1 mağlup ederek ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdı. 42 puanda kalan Gençlerbirliği haftayı 9.sırada tamamlarken, 29 puana yükselen Sivas temsilcisi haftayı 17.sırada kapattı. Düşme hattının hemen üzerinde yer alan Gaziantepspor, Sergen Yalçın ile çıktığı ilk maçta bir başka ligde kalma umutlarnı sürdürmek isteyen Eskişehirspor karşısında son dakikada yakaladığı penaltıyı gole çeviremeyince 1-1 beraberlikle ayrıldı. 33 puana yükselen Gaziantepspor haftayı 15.sırada tamamlarken, Eskişehirspor ise haftayı 30 puana yükselerek 16.sırada kapattı. Osmanlıspor, sahasında ağırladığı Bursaspor karşısında 3-0 geriye düştüğü maçta 3-3 beraberliği yakalamasını bildi ve her iki takım da sahadan birer puanla ayrıldılar. Bu sonucun ardından 49 puana yükselen Osmanlıspor haftayı 5.sırada tamamlarken, Bursa temsilcisi ise 40 puanla son 2 haftaya 12.sırada girdi. Akhisar Belediyespor ile ateş hattının hemen üstünde yer alan Kayserispor mücadelesi de 1-1 beraberlikle sonuçlandı. 46 puana yükselen Akhisar haftayı 6.sırada tamamladı. Kayserispor ise 33 puanla 14.sırada kendisine yer buldu. Ligden ilk düşen takım olan Mersin İdman Yurdu sahasında karşılaştığı ve son 25 dakikayı 10 kişi tamamlamak zorunda kalan rakibi Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. 21 puanda kalan Mersin temsilcisi ligin son sırasında yer alırken, Antalyaspor ise 42 puana yükseldi ve haftayı 10.sırada kapattı. Torku Konyaspor ile Kasımpaşa'nın karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf ev sahibi Konyaspor oldu. Mücadeleyi 2-0 kazanan Konyaspor 62 puanla haftayı 3.sırada tamamlarken, Kasımpaşa ise 44 puanla son iki haftaya 8. sırada girdi.

*

Haftaya yeniden görüşebilmek dileğiyle sporla kalın. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.