SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE

SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE

Bem-Bir-Sen'den kadro bekleyen sözleşmeli personele müjde

A+A-

Bem-Bir-Sen sözleşmeli personele kadro konusu  için vermiş olduğu hukuk mücadelesini kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun Şube başkanı Nurettin Sever, sözleşmeli personelin kadro konusu ile ilgili olarak  müjde dolu haber geldiğini söyledi.
Bem-Bir-Sen Samsun Şube başkanı Nurettin Sever konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme talebinin reddi işleminin iptali için açılan davalardan, İstanbul 2’inci idare mahkemesindeki dosyada kadro atanma talebinin reddi  işleminin  iptali yönünde karar çıktı. Söz konusu karar ile birlikte adına dava açılan sendika üyemizin 657 sayılı kanunun 4 maddesi A bendi kapsamında kadroya geçirilme işleminin davalı idareye kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir." dedi.
Başkan Sever, "Bu karar tüm sözleşmeli yerel yönetim çalışanlarının da kadroya geçirilmesi için örnek oluşturacaktır. Anılan bu leh'e karar devam etmekte olan ve temyiz aşamasında olan tüm dava dosyalarına sunulacaktır.Ayrıca Bem-Bir-Sen’in takip etmekte olduğu sözleşmeli personelin kadroya geçirilme sürecini çok olumlu bir şekilde etkileyecektir." diye konuştu. 
 
 
 
 
(KULLANMAK İSTEYEN BASIN MENSUPLARI İÇİN İLGİLİ KARAR METİNLERİNİ GÖNDERİYORUZ)
 
 
 
Söz konusu dava ile ilgili karar aşağıdaki gibidir. 
 
T.C. İSTANBUL 2. İDARE MAHKEMESİ
ESAS..NO:2011/1607  KARAR NO  : 2012/147
 
 
DAVACI
: NURETTİN ÖZER ADINA BELEDİYE VE ÖZEL İDARE
 
ÇALIŞANLARI BIRLIGI SENDİKASI( BEM-BIR-SEN )
VEKİLİ
: AV. YAVUZ TUNCA
 
Ehlibeyt Mahallesi ö.Sokak 16/8 Balgat/ANKARA
DAVALI
: KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI/İSTANBUL
 
VEKİLİ
: AV. MAHMUT OPUZ
 
 
 
DAVANIN ÖZETİ
: Küçükçekmece Belediyesinde   kadro karşılığı sözleşmeli  personel
statüsünde görev yapan davacının 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na eklenen Geçici 37.madde uyarınca görev yaptığı kadroya atanma talebiyle yapmış olduğu 20.06.2011 tarihli başvurusunun reddine ilişkin 23.06.2011 tarih ve 408261-1382 sayılı davalı idare işleminin; Anayasanın eşitilik ilkesine aykırı olduğu, yerel yönetimlerde görev yapan sözleşmeli personelin 657 sayılı Yasa'nm 4/B maddesine tabi bulunduğu, bu nedenle 632 sayılı KHK uyarınca kadroya atanmaları gerektiği iddia edilerek iptali istenilmektedir.
 
SAVUNMANIN ÖZETİ : Davacının 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49.maddesi uyarınca istihdam edildiği, 632 sayılı KHK'nın ise 657 sayılı Yasa'nın 4/B maddesi ile 4924 sayılı Yasa uyarınca sözleşmeli pozisyonda çalıştırılan memur kadrolarını ve 190 sayılı KHK'ya ekli cetvellerde istihdam edilenleri kapsadığı, hukuksal statüsü gereği 632 sayılı KHK'ya tabi olmayan davacının başvurusunun reddine ilişkin dava konusu işlemin hukuka uygun olduğu ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.
 
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nce; işin gereği görüşüldü: 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.