SİVİL MEMURLAR SENDİKASI (SİME-SEN) SAMSUN İL TEMSİLCİLİĞİ

SİVİL MEMURLAR SENDİKASI (SİME-SEN) SAMSUN İL TEMSİLCİLİĞİ

Sivil Memurlar Sendikası SAMSUN İl Temsilcisi ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Olan Kemal Arslan Şunları Söyledi,

A+A-

Samsun İl Temsilciliği olarak sorumluluk alanımız, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz, Sinop’tan Artvin’e kadar bahse konu illerin temsilcileri ile irtibatlı görev yapmaktayız.

Anayasa Mahkemesinin bizden yana olumlu kararı; Emniyet Genel Md.lüğündeki arkadaşlarımızın da hukuki mücadelesi sonucu onlar için de olumlu karar çıktı ve artık EGM’lüğündeki arkadaşlarımız da sendikalı.

Çalışma yaşamında yaşanan sorunların birikmesi ve çözümünün en etkili yolunun sendikalaşmaktan geçtiğini, örgütlülük alanındaki tüm çalışanları da sendikalarına üye olmaya davet ediyoruz.

ÖRGÜTLENME ALANIMIZ VE ÜYE SAYIMIZ..
Sime-Sen, Milli Savunma Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı’na bağlı Kuvvet Komutanlıkları, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlıklarında çalışan devlet memurları ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Sivil Memurları bünyesinde bir araya getiren ve bu yıl ki Sendika Üye tespit çalışmasından sonra bizlere katılan Emniyet Genel Müdürlüğü sivil personel sayıları ile birlikte 14.000 üye sayısını aşmış bulunmaktayız. 12 Temmuz 2013 tarihinden sonra resmi üye kabulüne başlayan sendikamız dünya rekoruna imza atmış diyebiliriz. 30 Kasım 2013 tarihinde ilk Genel Kurulumuzu yaptık. Genel Başkanımız Akif TUTKAÇ liderliğinde bünyemize Emniyet Genel Müdürlüğündeki memur arkadaşlarımızı da katarak yolumuza devam ediyoruz.  Üyeliklerimiz hızla devam etmektedir.


ÖZETLE SENDİKA FAALİYETLERİMİZDE YAŞADIĞIMIZ SORUNLAR

VE BİZİ İŞKOLUMUZDAKİ DİĞER SENDİKALARDAN AYIRAN ÖZELLİKLER ŞUNLARDIR.


Çalıştığımız kurumun özelliği sebebiyle doktor kadrosundan tutun da, yardımcı hizmetler kadrosuna kadar birçok hizmet kolunda çalışmaktayız. Kurumlarımızda çalışan memurların çalışma kadrolarını göz önüne alarak büro ve bankacılık hizmetleri işkolundan ayrı tutulup bu kurumda çalışmaların niteliğine göre bir iş kolunun verilmesini talep etmekteyiz. En yakın örneği işçi arkadaşlarımızın bağlı bulunduğu sendika olan HARB-İŞ Sendikası savunma hizmetleri iş kolunda faaliyet göstermesidir.’

Bizler TSK ve EGM’lüğünde çalışan memurların talep ve istekleri hiçbir şekilde uygun görülmemiş ve önyargıyla bizlere yaklaşılmıştır. Oysaki bizler bu kurumun çalışanları olarak işimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmekteyiz.
 

TSK ve EGM’lüğünde çalışan memurlar olarak kendimize has sıkıntılarımız vardır. Karşılığı olmayan fazla mesailer,  yine karşılığı tam olarak verilmeyen nöbetler, gecenin hangi saati olursa olsun göreve çağırılmalar ve karşılığında alınamayan izinler, atandığımız kadro dışında çalıştırılmalar, ek görevlendirmeler, personel yetersizliğinden kaynaklanan iş yükünün artırılması, görevde yükselememek, sivil kurumlar da çalışan birçok memurun aldığı ek ödemelerden faydalanamamak gibi..

Kurum içi kaynaklı sıkıntılarımızın aşılması için önümüzdeki en büyük engelin 657 DMK’nun 232. Maddesidir. Bu madde, sivil devlet memuru olmamıza rağmen; asker personelin bağlı olduğu İç Hizmet kanuna tabi tutmaktadır.

İnanması güç ama içtimalara çıkarılan devlet memuru arkadaşlarımız var. Bu sorun, Samsun’da bir Birliğimiz de var ve biz İÇTİMA sorununu diyalog yolu ile çözeceğimize inanıyoruz. Ondan ötürü şimdilik bu Birliğimizin adını açıklamak istemiyorum.

 Sivil memurlar sendikası olarak TSK ve EGM’de çalışan memurların sıkıntılarının çözüme ulaştırılması için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz.’

Tam zamanlı çalışan avukatlarımız, Hukuk Kurulumuz ve özellikle gurur duyduğunuz 40 yıllık sendikalar da olmayan Engelliler Komisyonumuz şu kısacık dönemde meclisten çıkan kanunlara katkı dahi sağlamıştır. Kısa sürede yaptığımız yüzlerce yazışmanın yanında 50 ye yakın davamız var. Ülkemizde geçte olsa işleyen hukukumuzdan olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Sonuç olarak; hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. Bizler yasal olan haklarımızın verilmesini,  kısmen de olsa maruz kaldığımız mobing tarzı; “işinizden olursunuz” tehtidinin, “ben yaptım olacak” anlayışının terk edilmesini istiyoruz.

Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün menfaati için çaba sarf eden ve verimli olmaya çalışan sivil Devlet Memurlarıyız.

Ayrıca, yaşadığımız bu mubarek Ramazan ay’ının tüm insanlığı özellikle de Ortadoğu’daki Müslüman kardeşlerimize huzur getirmesini cenab’ı Allah’tan dilerim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.