Simurg Ateşi Bafra’da Yandı

Simurg Ateşi Bafra’da Yandı

SİMURG Ateşi Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Yedi İklim Şiir Şöleni” güzel etkinlikler çerçevesinde yapıldı

A+A-
Türk edebiyatında yeni bir nefes, yeni bir çığır açmak umuduyla yola çıkan ‘Ben değil, biz varız’ düşüncesiyle bir araya gelen Simurgların ateşi bu kez de  Bafra ilçesinde yandı. Aşıkların şiirleri, şairlerin şiirleri ile renk kattıkları program, ilçenin tanıtımına da önemli katkı sağladı. ‘Ben değil, biz varız’ düşüncesiyle bir araya gelen Simurglar yurt gezilerine Bafra’da yeni bir halka ekledi.
 
Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen Program’a Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, Bafra Belediyesi birim amirleri, 19 Mayıs Üniversitesinden öğrenciler ve şiir severler katıldı.
 
 Bafralı şair-yazar Süleyman Altunbaş’ın ev sahipliğinde Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde bir araya gelen Simurg üyelerini  Kaymakamımız Sayın Halis Arslan tebrik etti.
 
Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikte 4 Şair sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirildi.
 
2.gün ise Kolay lisesinde öğrencilerle bir araya gelen şairler sunumlarını yaptılar.
 
Akabinde Kolay EÜAŞ tesislerinde Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, şair ve yazarlarla öğlen yemeğinde beraber oldu.
Kaymakamımız Sayın Halis Arslan; “Bir milletin kültür ve sanat hayatının devam etmesi, varlığının devam etmesi ve gelişmesi adına gönüllü olarak emek verenleri kutluyorum. Bir milletin yazar ve şairleri susarsa o milletin heyecanı ve hissi de kalmaz. O bakımdan sizleri ne kadar tebrik etsek azdır. Zaman ayırıp buralara geldiniz bizleri şereflendirdiniz; bu yüzden sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında öncü olan Bafra’lı şair Süleyman Altunbaş’a  teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kolay lisesine her zaman katkıda bulunan Kadir Akkurt’a günün anısına bir şilt takdim edildi.
simurung-atesi3-001.jpgsimurung-atesi4-001.jpgsimurung-atesi5-001.jpgsimurung-atesi6-001.jpgsimurung-atesi7-001.jpgsimurung-atesi8-001.jpg
 
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.