ŞEVKET AŞCI TURİZM FAKÜLTESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ŞEVKET AŞCI TURİZM FAKÜLTESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Bafra'da yapımı tamamlanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.

A+A-

Astaş Holding tarafından Bafra ilçesinde yaptırılan OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Alkan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, Bafra ilçesine kurulan fakültenin Samsun’un turizmine katkı sağlayacağını belirterek, Turizm Fakültesi’nde 6 öğretim üyesi ve 7 araştırma görevlisinin görev yapacağını söyledi. 
Bafra ilçesine kurulan fakültenin gelecekte yapılması planlanan Bafra Kızılırmak Üniversite’nin ilk adımı olduğunu ifade eden ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı ise, “Geleceğimizi şekillendirecek olan yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitilmesini, ülkemizin bekası açısından bir ağacın yaşaması için ihtiyaç duyduğu hava ve su kadar önemli buluyoruz. 127 metre uzunluğu ile Bafra’nın ilk fakültesi olan Şevket Aşçı Turizm Fakültesi, OMÜ’nün Bafra yerleşkesinin ilk yapısı olmakla birlikte gelecekte düşünülen Bafra Kızılırmak Üniversitesi’nin ilk adımı olacağı kanaatindeyim” dedi.
Merhum babasının eğitime çok önem verdiğinin altını çizen Aşcı, “Merhum babamız Şevket Aşçı eğitime ve öğretime çok ciddi şekilde önem verirdi. Babamızın istediği üzerine bu fakülteyi kurduk. Yaptırmış olduğumuz bu fakülte inşallah Samsun’a, Karadeniz’e ve hatta tüm Türkiye’ye hayırlı olur” diye konuştu.
Bafra’ya fakülte kurulmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bugün mutluyuz ve onurluyuz. Baframız, yıllardır özlemini çekmiş olduğu ve bütün Bafralıların ortak hedefi olan Kızılırmak Üniversitesi’nin ilk meşalesi olan Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nin açılışını yapıyoruz” şeklinde konuştu.
YÖK’ün ilçelere fakülte kurulmasına izin vermediği fakat üniversite bünyesinde kurduklarını ifade eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Bu bina OMÜ’nün en iyi ve en güzel binasıdır. Bunda özellikle Kaya Aşçı’nın büyük emeği var. Dünya ölçeğinde insan yetiştiremiyorsanız, kendi çapınızda ‘bize yeter’ dediğiniz kadar insan yetiştirirseniz bu devleti ve ülkeyi giderek güçsüzleştirir. Çünkü sınırların kalktığı bir dünyada, bir başka ülkede yetişmiş çok daha iyi bir eleman sizin esiriniz olur. Ama siz nitelikli eleman yetiştirirseniz, sizin eleman gider başka ülkelerde onların zenginliğinden pay almanızı sağlar. YÖK aslında ilçelerde fakülte kurulmasına izin vermiyor. Biz de açıktan faydalandık. Hukuk Fakültesi diye izin aldık ama Çarşamba’da kurduk. Turizm Fakültesi diye izin aldık Bafra’da kurduk. Büyükşehir bütünşehir diye olunca böyle bir sorunda ortadan kalkmış oldu” ifadelerini kullandı. 
Bafra’ya kurulan Turizm Fakültesi’nin Samsun’a faydalı olacağından emin olduklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, şunları söyledi: 
“Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey üniversitelerin devletle birlikte hareket etmesi ve ortaya güzel şeyler koymasıdır. Örneğin bugün bu fakülteye verilecek görev, turizmci yetiştirecek ama birinci misyonunu Sayın Bakanım siz de uygun görürseniz, bu fakültemiz Samsun’un turizmin geliştirmek adına bir misyon üstlensin ve turist sayısını arttıralım. Samsun’un iç turist sayısı 300 bin civarında. Yabancı turistler de 22 bin civarlarındadır. Türkiye 2013 yılında İngiltere’yi turist sayısı itibariyle geçti. Şu anda dünyada Türkiye 6. en fazla yabancı turist çeken ülkedir. 2013 rakamlarına göre, 32 milyon 700 bin civarında turist ve turizmden elde ettiğimiz rakam ise 35 milyar dolardır. Bu yerin yapılması konusunda giden Valimiz Hüseyin Aksoy’un çok katkıları olmuş.”
Bafra’ya kurulan üniversitenin Türkiye’ye aydınlık gelecek getireceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün burada sadece Bafra, Samsun, Karadeniz için değil aydınlık yarımlarımız için, güçlü bir geleceğimiz için burada bu güzel eseri kazandıran Aşçı ailesine teşekkür ederim. Yeni Türkiye’nin kurulduğu adımların atıldığı gücümüzün ve özgüvenimizin tecelli ettiği günlerde burada bu eseri kazandırmış olmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olan Aşçı ailesine teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti olarak Samsun’a Bafra’ya Türkiye’ye çok büyük emekler ve eserler kazandırdık. Eğitimi yurdun 4 bir yanında çok büyük yerlere getirdik. Dersler açısından devrim niteliğinde olan kararlar aldık. Fatih projelerinden tutunda çok farklı projelere kadar hamleler yaptık. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Üniversite okumak isteyen kardeşlerimiz artık uzun uzun yollar giderek okumuyorlar” dedi. 

“AYRIMCILIĞIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”
“Ayrımcılığın kökünü kazıyacağız” diyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Bundan 2 gün önce Ankara’da yaz kamplarında biz gençlerimize yaz kampları yapıyoruz. Bu kamplara katılan kardeşlerimiz Türkiye’nin çok farklı illerinden bir araya gelerek, deniz ve doğa kamplarında kaynaşıyorlar. Biz bu sene yeni bir çalışma başlattık. Orada sporcularla ve sanatçılarla bu genç kardeşlerimizi buluşturduk. Bu çalışmaların kapanış toplantısını da 2 gün önce Ankara’da yaptık. Şunu gördük ki, kamplara katılan gençlerimizin ve sanatçılarımızın ruhuna kadar işleyen bir birliktelik yakalamışız. O kadar güzel hikayeler dinledik. Şuanda ülkemizin içerisinde geçiyor olduğu çözüm süreci olarak adlandırdığımız milli birlik ve kardeşlik projemizin bu tip adımlar içerisinde gerçekten çok ciddi manada destek alacağını düşünüyoruz. Herkesin bu ülkenin içerisinde her neresinden olursa olsun, neresinden gelirse gelsin, ülkemizin zenginliğini ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır. Biz burada ayrımcılığın kökünü gençlerimizi ve çocuklarımızı bir araya getirerek kazıyacağız. Bizim hiçbir zaman kültürümüzde ve anlayışımızda ayrımcılık yoktur. Biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyen milletin temsilcileriyiz. Bundan sonra da bu böyle olmaya da devam edecek.”
Konuşmaların ardından OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Bakan Kılıç, Vali Şahin ve beraberindekiler fakülteyi gezdiler. Çetinkaya Mahallesi’nde OMÜ’ye bağlı bin dönüm arazinin 20 dönümlük bölümü üzerine kurulan fakülte binası, 4 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Fakülte binasının toplam maliyetinin 8 milyon TL olduğu öğrenildi.

 

dscf8538.jpgdscf8540.jpgdscf8547-001.jpgdscf8551.jpgdscf8556-001.jpgdscf8558.jpgdscf8569.jpgdscf8587-001.jpgdscf8588.jpgdscf8591-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(3)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(4)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(5)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(6)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(7)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(8)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(9)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(10).jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(2)-001.jpgondokuz-mayis-universitesi-bafra-yerleskesi-sevket-asci-turizm-fakultesi-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum