“Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz”

“Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz”

Samsun'un Bafra Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Sevgiyle Uzanan Eller” projesi kapsamında ilk defa uçağa binen 15 öğrenci, “Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz” sloganıyla ilk uçuş deneyimini yaşadı.

A+A-

Bafra Kaymakamlığı, “Sevgiyle Uzanan Eller” projesi kapsamında 9-16 yaş grubu yoğun göç alan risk altındaki parçalanmış aile çocuklarını her türlü ihmal ve istismarlardan korumak, sosyal riski azaltmak, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, çocuklar arasında dayanışmayı artırmak, uyum sorunlarını çözmek, kaynaşmalarını sağlamak ve özgüvenlerini artırmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında başarılı olan sevgi çocuklarından 15 öğrenciyi “Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz” sloganıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan uçaklarla Bafra semalarında gezintiye çıkarttı. Çocuklara ilk defa uçağa binme imkanı sağlamayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Halis Arslan, “Yaklaşık bir yıl önce Kaymakamlığımızca başlatmış olduğumuz ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesi Bafra ve bölgesinde bulunan özellikle parçalanmış ailelerin risk altındaki çocuklarını topluma kazandırmak amacıyla başlatılan ve içinde sevgi olan bir projedir. Bu projeye dahil olan risk altındaki çocuklarımızın düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerde ve derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi ödül olarak uçurmak istedik. Samsun Valimiz İbrahim Şahin’in projemize büyük desteği var. Büyükşehir Belediyemiz ve Bafra Belediyemiz başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların projemize büyük katkıları var. Bu projenin bütçesi tamamen gönüllü kişi, kurum ve kuruluşların desteği ile oluşmaktadır. Bafra Atatürk Ortaokulu ve Dededağı Ortaokulu’ndan 30 öğrencimiz bugün buradalar. Bu öğrencilerimizden 15’i bugün uçağa binip gökyüzünde dolaşacak, diğer 15 kişi ise bugün arkadaşlarına destek olup onların heyecanını paylaşacak ve önümüzdeki günlerde de uçuş yapacaklar. Biliyorsunuz şiddetin panzehiri sevgidir. Sevginin halledemeyeceği hiçbir konu yoktur. Yaklaşık bir yıldır çocuklarımıza sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Sevgi ortamında her şeyin daha iyi, daha başarılı olacağı inancıyla bugün de çocuklarımızla birlikte bugün burada projemiz kapsamında sevgiyi gökyüzüne salacağız” dedi. 
İlk uçuş deneyimi sonrası uçaktan inen çocuklar çok korktuklarını dile getirdiler. Çocuklar, “Ayaklarımız yerden kesildi, çok heyecanlıydık. Yukarıdan yere bakması çok güzeldi" şeklinde konuştular.

proje-1-001.jpgproje-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.