Selfie çekmek isterken merminin hedefi oldu

Selfie çekmek isterken merminin hedefi oldu

Sakarya’dan memleketi Trabzon’a tatile gelen 15 yaşındaki lise öğrencisi Feyzanur Keleş, fındık bahçesinde gezindiği sırada nereden atıldığı belirlenemeyen yorgun bir merminin başına isabet etmesi sonucu ağır şekilde yaralandı. Genç kız hastanede yaşam mü

A+A-

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karlık mahallesinde önceki gün Feyzanur Keleş isimli genç bir kız fındık bahçesinde halası ile selfi çekip Sakarya'daki annesine bu resimleri göndermeye hazırlanırken birden yere yığıldı. Çevredekiler tarafından ilk anda durumu anlaşılamayan Keleş, yerden kaldırılmak istenirken başından kanlar gelmesi üzerine hemen yakınları tarafından Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede durumu anlaşılan Keleş, buradan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yoğun bakımda tutulan genç kız, burada yaşam mücadelesi verirken, ailesi ve yakınları ise gelecek bir mutlu haberi bekliyor.

Başında kurşun olduğu hastanede anlaşıldı
Yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı şekilde uyutulan genç kızın annesi Ayşe Keleş kızını bu hale düşürenleri Allah’a havale ettiğini söyledi. Olay sırasında Sakarya’da olduğunu haber üzerine Trabzon’a geldiğini kaydeden anne Keleş, “Çocuğum kapının önünde halasıyla dururken selfi çekmeye çalışırken o esnada yere yığılıyor. Halası fark etmiyor, sırtı dönükmüş. Kapı komşumuz görüyor ve 'Feyza’yı yerden kaldırın, toprak çekmesin' demiş. Halası gidiyor elini başının altına atıyor ki oluk gibi kan akıyor. Kurşun olduğunu kimse anlamadı. O sıra bize telefonda bayılma, 'düştü, kafasını taşa vurdu' diye söylediler. Kurşun, kaldırıldığı Numune Hastanesi’nde fark edildi. Daha sonra Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kızım kritik durumu atlattı ancak doktorlar kesin bir şey söylemiyor. Narkoz yavaş yavaş kesilecek, ilacı azaltacağız tepkisi nasıl olacak ona göre hareket edeceğiz dediler. Tek sevindiğimiz kurşun kemikte, beyinde fazla zedelenme olmamış. Kanama durduruldu" dedi.

"Sebep olanı Allah'a havale ediyorum"
Kızının lise 2. sınıfa geçtiğini belirten anne Ayşe Keleş "Geçen sene de tatile gelmişti. Bu sene erken geldi, çok istedi gelmeyi. Demek ki evladımın başına gelecek vardı. Bütün herkesten dua bekliyorum. Bugün benim başıma geldi yarın başkasının başına gelmesin. Çok acı çekiyorum yüreğim yandı. Sebep olanı da Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.
Hastanenin yoğun bakım ünitesi önünde adeta nöbet tutan halası Meliye Bülbül de olayın şokunu hala üzerinden atamadığını ifade ederek “Fındık bahçesinde fındıkları, meyveleri selfi çekip annesine atmak isterken bu talihsiz olay oldu. Başına kurşun isabet ettiğini hastanede öğrenince şok olduk. Doktorlar, 'yorgun mermi'nin kemiğe saplandığını, beyninde hasara yol açmadığını söylediler. Sakarya’dan dedesiyle beraber gezmeye gelmişlerdi. Olay araştırılıyor. İnşallah hayırlı haberleri gelir hep birlikte seviniriz. Allah inşallah onu bize bağışlar” şeklinde konuştu.
Öte yandan bu yılın Nisan ayında Ortahisar ilçesinde meydana gelen olayda da Mustafa Mandıralı (22) isimli inşaat işçisi işe giderken Bahçecik Kavşağı Otobüs Durağı yakınında nereden ve kim tarafından atıldığı belli olmayan "Yorgun mermi" ile başından yaralanmıştı.

Yorgun Mermi Nedir ? 
Yorgun mermi, havaya doğru ateşlenen herhangi bir merminin namlu çıkış hızını kaybettikten sonra yer çekiminin etkisiyle tekrardan hız kazanarak ama daha dengesiz bir şekilde yere düşmesidir. Ateşlenen herhangi bir mermi namludan çıktıktan sonra barutun yanmasıyla yaşanan patlamanın etkisiyle kuvvetli bir kinetik enerjiyle ilerlemeye başlar, bu aşamada merminin sahip olduğu doğrusal hızda ilerleme hali nedeniyle bu mermiye “Zinde Mermi” denir. Mermiler çıktıkları silahların namlu ve atış özellikleri, çap ve boylarının boyutları gibi faktörlerin etkisiyle belli bir mesafe ve hızdan sonra güçlerini kaybederek yer çekiminin etkisiyle düşüşe geçerler. İşte merminin tükenip dengesiz bir şekilde düşüşe geçtiği bu aşamadaki durumu ??”Yorgun Mermi”?? olarak tarif edilir.
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.