SELE SEPET COŞKUYLA KUTLANDI

SELE SEPET COŞKUYLA KUTLANDI

Sele Sepet Top Kandil Bafra'da Coşkuyla Kutlandı.

A+A-

Samsun Bafra Belediyesi ve Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel 16. Kavun Karpuz Yarışması yapıldı. 
Bafra Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen yarışmaya 14 kavun ve 12 karpuz üreticisi katıldı. Kavun karpuz yarışmasına değerlendirme, 1 hafta öncesinden üreticilerin tarla kontrolleri yapılarak başlandı. Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından yapılan tarla değerlendirmelerinde bitki sıklığı, hastalık ve zararlı durumu, yabancı ot durumu, tarla büyüklüğü, damla sulama ve modern gübreleme sistemleri, karışık ekim ve genel görünüm gibi kriterler değerlendirilerek yarışmanın ilk ayağını oluşturan tarla puanları belirlendi.
Yarışma alanında sergilenen kavun ve karpuzlar, 5 kişilik jürinin yaptığı değerlendirmede kavun ve karpuzların kabuk kalınlığı, meyve eti, rengi, aroması, büyüklüğü, tadı ve şekline bakıldı. Karpuz yarışmasında birinciliği 83 puanla Harız Köyünden İsmail Dursun kazanırken, ikinciliği 82 puanla Yeşilyazı köyünden Mehmet İbiş, üçüncülüğü ise 81 puanla Koruluk köyünden Yahya Bıyık elde etti. Kavun yarışmasında ise 89.90 puanla Fener köyünden Onur keskin birinci, 89.09 puanla Yeşilyazı köyünden şaban İbiş ikinci, 88.54 puanla Koşu köyünden Alibey Calp üçüncü oldu.
Dereceye giren üreticilere Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kaymakam Ali Katırcı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven tarafından çeşitli ödüller verildi. Ödüllerin verilmesinden sonra Ümit Kurşun konseriyle devam eden etkinlik, Mustafa Ceceli’nin konseriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.