Bafra'da Selden Zarar Gören Cami İmece Usulü Temizleniyor

Bafra'da Selden Zarar Gören Cami İmece Usulü Temizleniyor

Bafra ilçesinde selden zarar gören cami imece usulü temizleniyor.

A+A-

Gökcekent köyü Gündoğdu Mahallesi'ndeki caminin imamı Hasan Ocak, selde ailesi ile birlikte caminin lojmanında mahsur kalmıştı. Selin ardından vatandaşlar selin bıraktığı izleri silmek için cami ve lojmanın temizliğini yapıyorlar. 
Cami imamı Hasan Ocak, “Üç gündür camiyle uğraşıyoruz. Camimizi inşallah Kadir Gecesi’nde ibadete açacağız. Fakat halılarımızı yıkatmaya gönderdik. İnşallah halılarımızı da bayram namazına kadar camimize sereceğiz” dedi. 
Vatandaşlar ise camiyi imece usulü el birliği ile temizlemeye çalıştıklarını, caminin yıkılan şadırvanı ve tuvaletleri ile kullanılamaz hale gelen halıların yenisi alınması için hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini söylediler.
Derenin temizliği için tarla sahiplerinden imza istediğini ancak toprak kaybı olacağı endişesiyle köylülerin imza vermediklerini belirten Gökcekent Köyü Muhtarı Sebahattin Sezgin, “Biçim köyde arazisi olan çok. Bunlardan imza alıp kanalı temizletemedik. Eğer imza verip derenin temizliğini yaptırsaydık bu kadar zarar olmazdı. Dar ve tıkalı olan dere gelen sel suyunu taşıyamadığı için taşmıştır. Bu taşma sonucu köyümüzdeki ekili tarım arazileri, erik ve ceviz bahçelerinde de büyük zararlara yol acarken köyümün camisi, lojmanı ve okulumuz kullanılamaz hale geldi. Cami imamı ailesiyle cami lojmanında sel suları yüzünden ölümle burun burna geldi. Şükürler olsun can kaybımız yok. Şimdide ‘dereyi temizletelim’ diyorlar. Geç de olsa işin önemini anladılar” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.