ŞEKER PANCARI MİLLİ ÜRÜNÜMÜZDÜR!

ŞEKER PANCARI MİLLİ ÜRÜNÜMÜZDÜR!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Türkiye Şeker Fabrikalarının 2017-2018 yıllarında satılmaması için CHP Milletvekilleri, örgütleri, çiftçilerimiz;

A+A-

 Şeker pancar’ının şekerden ibaret olmadığını stratejik bir ürün olması nedeniyle; Milli gelirimiz olarak değerlendirilmiş ve satışının engellenmesi için birçok eylem gerçekleştirmiştir.

Şeker pancarından şeker üretiminin dışında birçok yan ürün elde edilmekle birlikte, hayvancılığımız için önemli olan küspe üretimi de yapılmaktadır. Şeker pancarı, dönüşümlü ekildiğinde tarım alanlarında ertesi yıllarda verim artışları sağlandığı görülmektedir.

Ülkemiz insanın sağlıklı ürün tüketmesi çok nemlidir. İnsan sağlığı için olumsuz maddeler içeren; Mısır şurubu ve benzeri tatlandırıcılar yerine halkımıza şeker pancarından üretilmiş sağlıklı şeker tüketimini sağlamak hepimizin görevi olmalıdır.

ŞEKER FABRİKALARINI SATTINIZ!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Cumhuriyet döneminde kurulan Şeker fabrikalarının; ülkemizin değişik bölgelerinde kurulması ekonomimize katkıları yanında aydınlanma hareketinin öncülüğünü yapmıştır. AK Parti iktidarları döneminde şeker fabrikalarını sattınız! Mısır şurubu kotalarını yükselterek halkın sağlıksız ürün tüketimine katkı yapmakla birlikte yabancı üreticileri destekliyorsunuz. Satılan fabrikaların bedelleri ödenmiş midir? Farklı açıklamalar yapılıyor, kaç şeker fabrikası satıldı? Bazı firmaların fabrikaları aldıktan sonra başka firmalara devir yapıldığı yönünde ve bazı fabrikalardan işçilerin çıkarıldığı yönünde basında haberler çıkmaktadır. Fabrikaları sattınız! Ülkemiz yurt dışına şeker ihraç ederken, şekeri de ithal eder duruma geldik.

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI ÇÜRÜYOR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Çarşamba şeker fabrikasının yapıldığı dönemde bölgede şeker pancarı ekimine önemli katkılar yapmıştır. Bölgemizde pancar ekim alanları için gerekli arazilerin varlığı herkes tarafından bilinmektedir.

Zeybek; Çarşamba ve Bafra ovalarının sulama imkânlarının yanında iç bölgelerimizde kaliteli pancar üretimi yapılmaktadır. Sinop, Ordu ve Tokat İllerinin orta noktasında

bulunan Çarşamba şeker fabrikasının pancar ihtiyacını karşılayacak ekim alanları mevcuttur. Tüm bu olumlu avantajlara rağmen Çarşamba şeker fabrikasının çalıştırılmaması; İktidarın Samsun ve Çarşamba’yı cezalandırmasıdır.

Çorum şeker fabrikasını satılması ile bölgemizde pancar ekimi teşvik edilmeli ve çürümeye terk edilen milli servetimiz Çarşamba şeker fabrikası çalıştırılmalıdır. Samsun, Çarşambayı cezalandırmaktan vazgeçin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.