Şeker hastalığından kurtuldu

Şeker hastalığından kurtuldu

İstanbul’da yaşayan 48 yaşındaki Erdal Pekdemir, 1 hafta içerisinde karar vererek şeker hastalığından kurtuldu. Opr.Dr. Muzaffer Al’a ameliyat olan Pekdemir, şekere bağlı haplardan kurtuldu.

A+A-

Ağabeyinin tavsiyesi üzerine şeker hastalığı ameliyatı olmaya 1 hafta gibi kısa bir sürede karar veren 48 Yaşındaki Erdal Pekdemir, Samsun’da Opr. Dr. Muzaffer Al’a gelerek şeker hastalığından kurtuldu.
Yaklaşık 8 yıldır şeker hastası olduğunu ifade eden Erdal Pekdemir, “Şekerim o kadar yüksek değil ama sürekli hap kullanıyorum. Kullandığım haplar da vücudumda irade zayıflaması yapıyor. Bu kötü bir hastalık ama bununda bir çaresi var. Bunu biz araştırdık. Ağabeyim vasıtasıyla bu hastalığın ameliyatının olduğu haberini aldım. Ben de bu olayı duyar duymaz ani bir kararla 1 hafta içerisinde ameliyata karar verdim. Çünkü şekerim o kadar yüksek olmadığı halde parmaklarımda uyuşmalar başlamıştı. Dolayısıyla vücudumda da bazı sıkıntılar olmaya başlamıştı. Burada doktorumuz Muzaffer Al bize çok ilgi ve alaka gösterdi. Bu ameliyatı herkes olabilir. Çünkü fazla bir maddi külfeti de yok. İstanbul gibi bir yerde maliyetten dolayı fiyatlar çok yüksek. 1 hafta içerisinde karar verdim ve ameliyat oldum. Ameliyatımın yüzde 90 oranında başarılı geçtiğini söylediler. Ameliyattan sonra benim pankreasım çok güzel çalışmaya başladı. Şu anda yüzde 99 olarak bana o güveni verdi” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Danış, “Vatandaşlarımız bu hastalığı yönünden korkmalarını istemem ve tavsiye ediyorum. Hastanede çalışan arkadaşlarımızda bize karşı çok ilgili davrandılar. Bu hastalık için çok güzel bir buluş. Ameliyatın çok fazla zorluk derecesi yok. Henüz hastaneden çıkmış değilim ama kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyat sonrası hap kullanmayı bıraktım. Dünden beri benim şekerim 70-90 civarında seyrediyor” diye konuştu.

AMELİYAT SONRASI HASTALARIN HAYAT KALİTELERİ ARTIYOR
Ameliyat sonrası hastaların hayat kalitelerinin arttığını belirten Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, “Erdal bey, tip 2 şeker hastasıdır. Yaklaşık 8 yıldır şeker hastalığı ile mücadele ediyordu. Kendisine kapalı yöntemle yani metabolik cerrahi uyguladık. Ameliyattan sonraki kontrollerde kan şekerleri 90-100 seviyelerine kadar geldi. Şu anda da kendisine hiçbir ilaç ve insülin vermeden taburcu ediyoruz. Şeker hastalığı önemli bir hastalıktır ve pek çok organda hasar yapıyor. Tip 2 şeker hastaları kendi insülin rezervlerini 10-12 yıl içerisinde çoğunu kaybediyor. Şeker hastalarının bu aşamadan sonra kendi organındaki insülin üretimi azaldığı zaman maalesef dışarıdan almış oldukları ilaçlar ve insülinler hastaya yeterli gelmiyor ve pek çok organda hasar oluşturuyor. Metabolik cerrahi bu anlamda yüzde 85-90 oranında tip 2 şeker hastalarında ince bağırsak kaynaklı hormonları aktif hale getirerek pankreastaki insülin üretimini arttırarak tedavi sağlayan önemli bir ameliyat tekniğidir. Ameliyatın kapalı yöntemde uygulanması büyük bir avantajdır. Hastalar genellikle birinci gün ayağa kalkıyor. İkinci gün sıvı gıdalara başlıyoruz. Üçüncü gün çorba, dördüncü gün de katı çorbaya geçebiliyoruz ve beşinci günde normal hayatlarına çok sağlıklı bir şekilde hastalarımızı gönderebiliyoruz. Şu anda 1 yıl içerisinde Samsun Anadolu Hastanesi olarak 150’ye yakın hastayı ameliyat etmenin onurunu yaşadık. Ameliyat ettiğimiz hastaların yüzde 90’ı insülinlerini bırakmış, herhangi bir ilaca da ihtiyaç göstermeden de kan şekerlerini dengeli bir şekilde sürdürebilir durumdadır. Pek çok hastalarımızda böbrek fonksiyonlarında bozulma, pek çok hastamızda körlükle sonuçlanabilecek problemler varken şu anda mevcut tedavi ve ameliyatlardan sonra hastalarımızın çoğu bu problemleri ortadan kaldırdı ve hayat kaliteleri arttı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.