Şehitler Dualarla Anıldı

Şehitler Dualarla Anıldı

Samsun’un Bafra İlçesinde Çanakkale Zaferinin 103. yılında Bafra Şehitlikte anma programı düzenlendi.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinde Çanakkale Zaferinin 103. yılında Bafra Şehitlikte anma programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 103.yılı etkinlikleri Bafra Şehitlik mezarlığında yapılan program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Bafra Şehit Aileleri ve dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerinden Gazi Hakan Uncu yaptı, Uncu konuşmasında,

''Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 103, yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin, şehitler gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale savaşının yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı zaferidir diyen Gazi Uncu, Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir'' dedi.

Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmeme olduğunu da ifade eden Uncu, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır ve bu zafer kolay elde edilmemiştir’ dedi.

Konuşmaların ardından, Bafra kayakamı Ali Fuat Türkel şehitlik anı defterini imzaladı, daha sonra protokol ve şehit aileleri şehitliklere çiçek bıraktı.

Programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, Bafra Emniyet Müdür vekili Emniyet amiri Murat Öner’ de hazır bulundu.

canakkale-zaferi-1.jpgcanakkale-zaferi-2.jpgcanakkale-zaferi-3.jpgcanakkale-zaferi-4.jpgcanakkale-zaferi-5.jpgcanakkale-zaferi-6.jpgcanakkale-zaferi-7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.