Sanayi Sitesi Camii Dualarla Açıldı

Sanayi Sitesi Camii Dualarla Açıldı

Samsun'un Alaçam İlçesinde Alaçam Sanayi Sitesinde “Alaçam Küçük Sanayi Sitesi Fethi Kaya Camii” yapılan törenle ibadete açıldı.

A+A-

14 Eylül 2018 Cuma günü Cuma  Namazı öncesi Saat 12.00’de Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Jandarma Komutanı Teğmen Samet Kuruçelik, Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Selahattin Alkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Ve Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Aydoğdu, Alaçam Esnaf Odası başkanı Vedat Özyılmaz, Halk Bankası Müdürü Sadettin Alkan, “Alaçam Küçük Sanayi Sitesi Fethi Kaya Camii” varisleri, Mahalle Muhtarlarının katılımı ile ibadete dualarla açıldı.

 

Sanayi Sitesi Camii yaptırma ve yaşatma derneği Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin gayretli çalışmaları sonucunda vatandaşların da yardımı ile 3 yıl gibi zaman zarfında yapımı tamamlanan caminin beratı 10 Eylül 2018 tarihinde Alaçam Müftüsü Mehmet Süsün tarafından Sanayi Sitesi Camii yaptırma ve yaşatma derneği Başkanı Mehmet Aydoğdu yönetim kurulu üyeleri ve Alaçam Esnaf Odası Başkanı Vedat Özyılmaz'a teslim etmişti. Alaçam Sanayi Sitesi Fethi Kaya Camii 1000 Metrekare arazi üzerine 198 Metrekare, tek katlı, kubbeli, minareli olarak inşa edildi. Caminin yapımına Alaçam Esnafları ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımı tamamlandı. 

Emeği geçen herkese, Sanayi Sitesi Camii Yaptırma Derneği ve Mütevelli Heyetine özellikle merhum Fethi KAYA varislerine teşekkür ettiler.

Açılış konuşmasını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Ve Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Aydoğdu yaptı. Alaçam Sanayi esnafı ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan camide emeği geçenlere teşekkür etti. 

Alaçam Müftüsü Mehmet Süsün ise, yaptığı konuşmada, ". Allah’ın yeryüzünde en kıymetli yeri olan, her namazda döndüğümüz kıblenin, Kabe’nin birer şubesi olan mescitlerden birinin açılması için bir araya gelmeyi nasip eden Allah’a hamd olsun. Kaya ailesi ve  hayırsever kardeşlerimize Alaçam Sanayi Sitesi Fethi Kaya  Camii'nin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun,”dedi.

Belediye Başkanımız Hadi Uyar da konuşmasında camilerin birlik ve beraberliğimizdeki önemine vurgu yaptı. Başkan Uyar, “İnşallah bu cami sanayi sitemiz , ilçemiz adına devlet  hayırlı olsun. Camiler bizi, millet ve devlet olarak ayakta tutan simgelerdir.

Camimizin yapımında  emeği geçen  başta Kaya Ailesine ve  sanayi esnafımıza teşekkürlerimi sunuyorum,”dedi

 

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ”Bugün pek çok açıdan çok hayırlı bir gün. Cuma gününde bir caminin açılışındayız. Böyle hayırlı bir günde bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.Bu caminin yapımında emeği geçen başta Kaya Ailesine ve sanayi esnafımıza minnetlerimi ifade ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Alaçam Sanayi Sitesi Fethi Kaya  Cami  dualarla ibadete açıldı. Açılışın ardından konuklara lokma tatlısı ikramında bulunuldu.

sanayi-sitesi-camii-1.jpgsanayi-sitesi-camii-2.jpgsanayi-sitesi-camii-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.