Samsun'u iş ve aş sorunu olmayan şehir yapmalıyız

Samsun'u iş ve aş sorunu olmayan şehir yapmalıyız

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır'ın misafir olduğu Başkan Osman Genç, "Bu şehrin dinamikleri olarak yaşadığımız şehir olan Samsun'u iş ve aş sorununun olmadığı, tercih edilen bir marka şehir yapacak avantajlarımız var" dedi.

A+A-

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ile gazeteci Fatih Akça Başkan Osman Genç'i ziyaret etti. Çakır ve Akça ile sohbet eden Başkan Genç, Samsun'un önemli potansiyelleri olduğuna dikkat çekerek, şehrin avantajlarının iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan Genç, "Samsun'u iş ve aş sorununun olmadığı, tercih edilen bir marka şehir yapmalıyız. Bunun için şehrimiz bütün avantajlara sahip" dedi.

VİZYON BELEDİYECİLİĞİ

Günümüzde belediyeciliğin yeni bir boyut kazandığını ifade eden Başkan Genç, "İdeolojik belediyecilik, altyapı belediyeciliği ve sosyal belediyecilik dönemleri bitti. Artık yeni dünyada vizyon belediyeciliği geçerli. Yani şehri geleceğe taşıyacak vizyon projeleri ortaya koyarak şehrin sadece makyajına değil, fiziki, sosyal gelişimine ve değişimine katkı sağlayacak projeler üreten bir belediyecilik anlayışını benimsemeliyiz. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Şehirler kalkınırsa ülke kalkınır. Biz de bu hedefle şehrimiz için vizyon projeler ürettik" dedi.

CAZİBE MERKEZİ SAMSUN

Belediyeciliğin tecrübe istediğini belirten Başkan Genç, "Belediyecilik tecrübe ister, belediyecilik heyecan ister, belediyecilik idarecilik ister, belediyecilik insanları dinlemeyi, insanlara dokunmayı ister. 15 yıllık bir yerel yönetim birikimimiz var. 15 yıl boyunca da belediyeciliğin her safhasını gördük, biliyoruz. Yatırım nedir biliriz, proje nedir biliriz. Samsun'un bütün eksikliklerini, potansiyellerini, ihtiyaçlarını biliyoruz. Ürettiğimiz projelerle turizm, tarım, eğitim, kültür sanat, sanayi, ulaşım projeleriyle gelişmiş, üretken, tercih edilen bir cazibe merkezi Samsun hayal ettik" diye konuştu.

TERCİH EDİLEN BİR SAMSUN

Şehir olarak 1 yıllık, 5 yıllık planlar değil, 50 yıllık, 100 yıllık planlar yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Biz de Samsun'u marka şehir yapacak, geçmişin öncü şehri Samsun'u yeniden ayağa kaldıracak projeler artık elimizin altında. Bize göre Samsun, Anadolu'nun bütün illerinin ticaret odalarının ofislerinin bulunacağı, tarihi dokusu korunmuş, tarihle bugünün yarına birlikte taşındığı, büyük yatırımcıların tercih ettiği, bütün ilçelerinin eşit oranda geliştiği, uluslararası marka bir şehir ve yeniden Anadolu'nun ticaret başkenti olmalıdır" şeklinde konuştu.

HERKESİN İŞ VE AŞ BULDUĞU ŞEHİR

Başkan genç, "Samsun'un katma değerini ne kadar yükseltirsek bu şehrin o kadar önemi artar. Dolayısıyla şehre katma değer katacak, bu şehrin insanlarına, sanayicisine, esnafına kazandıracak, refah düzeyini artıracak, bu şehirde yaşayan herkesin iş ve aş bulduğu, sanayicilerin yer sıkıntısı yaşamadığı, engellerle karşılaşmadığı bir şehir hayal ediyoruz. Geçmişe, geleceğe, insana, çevreye, hayvanlara, turizme, kadına, çocuğa, ulaşıma, ticaret ve üretime duyarlı bir şehir inşa edebiliriz" ifadelerini kullandı.

canik-1-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.