Samsun'u Geliştirecek Projeler Üretiyoruz

Samsun'u Geliştirecek Projeler Üretiyoruz

Başkan Osman Genç'in ortaya koyduğu sahil projeleri hem turist çekecek hem de Samsun'a ve yaşayanlarına ekonomik katkı sağlayacak.

A+A-

Samsun'un değerlerini ön plana çıkararak şehri ekonomik olarak da zenginleştirmek için vizyon projeler hazırlayan Başkan Osman Genç'in ortaya koyduğu sahil projeleri hem turist çekecek hem de Samsun'a ve yaşayanlarına ekonomik katkı sağlayacak.

Yarım milyardan fazla insanın turizm faaliyetine katıldığı dünyada önemli potansiyelleri bulunan Samsun'un da turizm pastasından pay alabilmesi için projeler hazırlayan Başkan Osman Genç'in "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında dikkat çeken en önemli çalışmalardan birisi de sahil projeleri. Terme’den Ondokuzmayıs’a kadar uzanan ve keşfedilmeyi bekleyen sahil ve kumsallar, Başkan Genç tarafından hazırlanan vizyon projeleri ile turizm merkezi olmaya aday.

SAHİLLER TURİZME KAZANDIRILACAK

Kaliteli kumsallara sahip olan Yakakent, Alaçam, Atakum ve Terme sahillerinin turizme kazandırılması hedeflenen proje kapsamında, sahil düzenlemeleri başta olmak üzere, şehrin turizm zenginliklerini ön plana çıkaran, konaklama, eğlenme, yeme-içme tesisleri planlanıyor. Sahillerinde turizm eksiklikleri giderilecek olan Samsun, altyapı zenginliği ile turist çekecek, turizm pastasından daha çok pay alacak. Bir turizm şehri haline dönüşecek olan Samsun ve yaşayanları ekonomik olarak da zenginleşecek.

RUSYA VE KARADENİZ ÜLKELERİ YANIBAŞIMIZDA

Samsun'un doğal güzellikleri kadar sahilleri ile de önemli bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Ne yazık ki bugüne kadar sahillerimizi istenilen seviyede değerlendiremedik. Terme'den 19 Mayıs'a kadar çoğu şehre nasip olmayacak güzellikte sahillerimiz var. Üstelik hemen yanıbaşımızda Rusya ve Karadeniz ülkeleri gibi yüz milyonlarca nüfusa sahip potansiyel var. Turizme duyarlı şehir hedefiyle hazırladığımız vizyon projelerimizde sahillerimize de geniş yer verdik. Terme'nin Atakum'un, Alaçam'ın, 19 Mayıs'ın sahilleri bu projeyle sadece ülkemizden değil, dünyanın farklı yerlerinden de turist çekecektir" dedi.

EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYACAK

Turizmin bir şehrin sosyal ve ekonomik anlamda gelişiminde çok önemli olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Turizm amaçlı hizmet üretilip, arz edilirken turistlerin beklentileri göz önüne alınmaktadır. Konaklama, eğlenme ve yeme içme hizmetleri turizm bölgesi için çok önemli bir yer teşkil eder. Bu ihtiyaçları karşılayan şehirler turizme duyarlı şehir olmaktadır. Denizi, kumu, tarihi, mimarisi, kültürel özellikleri turizm şehrine avantaj sağlayan zenginliklerdir. Dolayısıyla Samsun'da bu potansiyel var ve biz bu projeyle şehrimize turist çekmek ve bu şehrin insanlarına ekonomik kazanç sağlamayı amaçladık" diye konuştu.

GENÇLER GURBETE ÇIKMAYACAK

Şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacak projelerin hayata geçmesiyle, Samsunlu gençlerin çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını da dile getiren Başkan Genç, "Bu şehrin gençleri neden para kazanmak için Antalya'ya, Bodrum'a, Alanya'ya gitsin? Şehir olarak böyle güzel sahillere sahibiz. Bu, Allah'ın bu şehre lütfudur ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. İstiyoruz ki, Samsun sahilleriyle turist çeken bir il olsun bu şehrin esnafı, gençleri kazansın. Bu projeleri hayata geçirmememiz için hiç bir sebebimiz yok. Sahil projeleri ile şehrimizi ve yaşayanlarını zenginleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.