Samsunspor yeni yuvasında

Samsunspor yeni yuvasında

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un maçlarını oynayacağı 33 bin 919 kapasiteli Yeni 19 Mayıs Stadı'nın açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan yeni stadyum törenle açıldı. Törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Fuat Köktaş, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve taraftarlar katıldı.

Samsunsporlu futbolcular tek tek anons edilerek taraftarın alkışlarıyla ilk kez yeni stadyumun zeminine ayak bastı.

Bakan Demircan, burada yaptığı konuşmada, yeni stadyumda Samsunspor'un yeni sezonda şampiyon olmasını dileyerek, kırmızı-beyazlı ekibin yerinin Süper Lig olduğunu ifade etti.  

Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ise, "Devletimizin ülkemize kazandırdığı muhteşem bir stadı daha açıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Türk futbolu olarak, bu millete ve vatana layık olmamız gerekir. Stadımız muhteşem. Tüm futbol ailesine hayırlı olsun. Samsunspor'un hak ettiği bir üst ligi bu statta sevinç ve coşkuyla kutlamak nasip olur inşallah." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsunspor ile Ankaragücü hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Samsunspor, 14 dakikada John Chibuike'nin golüyle 1-0 kazandı. 

samsunspor-yeni-yuvasinda.jpgsamsunspor-yeni-yuvasinda-001.jpgsamsunspor-yeni-yuvasinda-002.jpgsamsunspor-yeni-yuvasinda-003.jpgsamsunspor-yeni-yuvasinda-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.