SAMSUN'DA YETENEK SEÇİMİ SONA ERDİ

SAMSUN'DA YETENEK SEÇİMİ SONA ERDİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü ve Samsun Valiliği Sportif Yetenek Taraması Projesi Genel Koordinatörü Süleyman Demirtaş

A+A-

"Samsun Valiliği Sportif Yetenek Taraması Projesinin üçüncü ve son etap ölçümleri  İlkadım ve Bafra İlçelerinde yapılan çalışmaların ardından sona erdi" dedi.

'ÖZGÜR BOSTANCI TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ'
2013-2014 Eğitim öğretim yılının başı itibari ile başlayan yetenek seçimi çalışmalarının birinci etabında gönüllülük esasına göre 56.500 ortaokul öğrencisi ölçümlere tabi tutuldu ifede eden Demirtaş " Belli bir program dahilinde okullardanın, ilçelerde bulunan spor salonlarına öğrencilerin taşınması suretiyle yapılan ölçümlerin birinci etabında spora genel yatkınlık testleri uygulandı. Buna göre  boy, kilo, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği, esneklik, denge, kavrama kuvveti, sıçrama yüksekliği, çeviklik ve 10-20 metre ölçümleri yapıldı. Ölçümler sonrasında elde edilen veriler 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Menderes Kabadayı ve  Özgür Bostancı tarafından değerlendirildi.Sonuçlar itibari ile 56.500 öğrencinin %10’una karşılık gelen 5600 öğrencinin ikinci etap ölçümlere alınmasına karar verildi. Birinci etapta uygulanan testlere dayanıklılık testininde  ilave  edilmesi ile ikinci  etap ölçümler 1.5 ay gibi bir zamanda tamamlandı"diye konuştu,
 
'EN BÜYÜK YETENEK SEÇİMİ PROJESİDİR'
İkinci  etap sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından 1900 öğrencinin 3. ve son etap ölçümlerine  tabi tutulmasına karar verildi. Yetenek taraması ekiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip eden  Demirtaş "Projenin sonuna yaklaştıkça heyecan artmaya başladı. Projemiz öncelikle Samsun’a kazandırılmış olan sayısız spor tesislerinden şampiyonların çıkmasını sağlayacak, Türk sporunun en büyük yetenek seçimi projesidir. Projenin büyüklüğüne ve  önemine yakışır şekilde resmi açılışı da Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın  Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı tarafından 3 bin kişinin katılımıyla yapılmıştır. Arkasında böyle güçlü bir destek olan projemiz iki yıldır sabırla sürdürülmüş ve sonuna yaklaşılmıştır"şeklinde konuştu. 
 
'HEDEFİMİZ 2020 VE 2024 OLİMPİYATLARIDIR'
Artık karşılığını alma zamanın olduğununu belirten Demirtaş," Devam etmekte olan son etabımız  bir mülakat şeklindedir. Yani birinci  ve ikinci  testler sonucu elde edilen verilerle öğrenci karşılaştırılmaktadır. Bütün branş antrenörlerininde hazır bulunduğu ekip tarafından öğrenciye branşlaştırıcı farklı testlerde yapılmaktadır. Bugün bitecek olan ölçümler sonucunda tespit edilen özel yetenekli 1000 sporcu ve şampiyon adayı ile olimpiyat yolculuğu başlayacaktır. Daha  ölçümler sırasında dikkat çeken 3 öğrencimiz katıldıkları ilk şampiyonada Türkiye Birincisi olmuşlardır.Bununla birlikte en önemli hedefimiz 2020 ve 2024 olimpiyatlarıdır. İnanıyorum ki  bu çalışma şampiyonlarla anılan bir çalışma olacaktır. Bu çalışmada emeği geçen bütün antrenörlerimizde şampiyonluklarda  pay sahibi oalcaktır” dedi.
Köksal ÖNER         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.