Samsun'da ''Otizm Konveransı'' Düzenlendi

Samsun'da ''Otizm Konveransı'' Düzenlendi

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) tarafından "Otizm Konferansı" düzenlendi. Toplumun tüm kesimlerinin otizm konusundaki farkındalık düzeylerinin arttırılması hedeflenen konferansa önemli uzmanlar katıldı.

A+A-

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) tarafından "Otizm Konferansı" düzenlendi. Toplumun tüm kesimlerinin otizm konusundaki farkındalık düzeylerinin arttırılması hedeflenen konferansa önemli uzmanlar katıldı. Konferansta; Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Çevresel Etkilenmeler ve Otizm", Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Semra Tamer Levent "mikrobiyota", Dr. Neslihan Kuloğlu Türker "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklara Sahip Ailelerin Gereksinimleri", Dr. Necip Cem Kınacı "Otizmde Eşlik Eden Sorunlar ve Çözümleri" konularında sunum yaptı. Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör ise Resmi Gazetede yayımlanan "Otizme Yönelik Ulusal Eylem Planı"nı anlattı. 

"AVM'ler topluma faydalı olabilecek kurumlarız"

Konferansın açılış konuşmasını yapan ve bir AVM'nin otizmle ilgili konferans düzenlemesinin insanlarda şaşkınlığa neden olduğunu belirten Yeşilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak, "AVM'ler toplumsal yaşamın tam ortasında yer alıyor. AVM'ler günde 10 binlerce insanın ziyaret ettiği, sosyal yaşamın büyük oranda orada döndüğü alanlar. Bizim toplumu güzel şeylere yönlendirebilme gibi bir gücümüz var. Bu anlamda topluma faydalı olabilecek kurumlarız. Dolayısıyla böyle bir konferansın bizim tarafımızdan yapılmasını doğru olduğunu düşündük. Başka kurumlara da örnek olmasını diliyoruz" dedi. 

 

OYADER (Otizimle Yaşayan Aileler Derneği) Başkanı Mahmut Özkök yapmış olduğu konuşmada’’ Siz çocuklarınızın geleceği ile ilgili kariyer planı yaparken biz bizden sonra çocuklarımız nasıl hayatını idame edecek diye düşünüyoruz. Bizim çocuklarımızın 5 saniye sevinç gösterisi yapıp alkış vurması bile bizim için büyük bir başarı olarak algılanır. Bu konferansı organize eden herkese ve katılım sağlayan duyarlı velilere çok teşekkür ederim’’ dedi. Konuşmalarının ardından Özkök, ODFET (Otizm Dernekleri Federasyonu) Başkanı Ergin Güngör’e teşekkür plaketi taktim etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa; Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Yeşilyurt Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt, Yeşilyurt Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yeşilyurt, Mustafa Yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı. 

samsun-otizm.jpgsamsun-otizm-1.jpgsamsun-otizm-2.jpgsamsun-otizm-3.jpgsamsun-otizm-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.