SAMSUN'DA H1N1 VİRÜSÜ ÜÇ CAN ALDI

SAMSUN'DA H1N1 VİRÜSÜ ÜÇ CAN ALDI

Samsun'da 20014-2015 yılları arasında üç kişinin domuz gribi ( H1N1) virüsünden öldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 2014-2015 sezonu içinde toplam 16 kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

A+A-
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 11'i 2015 yılı içinde olmak üzere 2014-2015 döneminde 16 kişinin domuz gribinden öldüğünü açıkladı. Gereken önlemlerin alındığını söyleyen Gümüş, bunun bir salgın anlamına gelmediğini belirtti.  
 
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, domuz gribi vakalarıyla ilgili bir basın toplantısı yaptı. 2015 yılı içinde Türkiye'de 170 vaka tespit edildiğini belirten Gümüş, 11 kişinin H1N1 virüsünden dolayı hayatını kaybettiğini söyledi. 2014-15 sezonu içinde toplam 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gümüş, "Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Sivas, Mersin bölgemiz içerisinde bulunuyor. Samsun'da da üç vakamızı kaybettik. Bu illerimizle ilgili yerinde değerlendirme de yapılıyor. Bu yıl bir artış salgın var mı, bilim kurulumuz herhangi bir salgın olmadığı konusunda mutabık kalınmıştır" dedi. 
 
Hastanelere gelen tüm hastaların takip edildiğini söyleyen Gümüş, risk grubundaki hastaların daha yakın takip açısından ilgili kurumlarla temas halinde olmasını istedi. 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.