Samsun'da eğitim-öğretim yılı mesajları

Samsun'da eğitim-öğretim yılı mesajları

Samsun’da bazı yöneticiler, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

A+A-


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
"Kalkınmanın temel unsuru eğitim olduğu günümüzde kabul edilen bir gerçektir. Yaptığımız eğitim yatırımları ile belirli bir kaliteyi yakaladık. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak bizlerin asli görevi. Eğitim yatırımları ile geleceğimizi inşa ediyoruz. Biliyoruz ki ülkemizin geleceği gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Canik'te eğitim alt yapısı sorununu çözdük. Okul sayımızı 7'den 21'e çıkardık. Çocuklarımız artık fiziki şartları iyileştirilmiş, teknolojik eğitim yuvalarında geleceğe hazırlanıyor. Canik artık eğitimin tüm kademelerine sahip bir eğitim merkezi. Çocuklarımızdan isteğimiz, başarılı, bilgili, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri. Bu vesileyle tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim."

Erdoğan Tok: “Eğitim sorumluluğumuzun bilincindeyiz”
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle mesaj yayımladı. Tok mesajında, "Sevgili öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz; uzunca bir yaz tatilini tamamlayarak, bugün itibariyle okul öncesinde, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerimizde ders başı yapıyor. Genç nüfusumuzun yüksek olduğu İlkadım İlçemizde eğitim ve öğretim çok önemli bir kamu hizmet dalıdır. Çünkü geleceğimizin daha aydınlık olması; çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi eğitilmesine, geleceğe çok iyi şekilde hazırlanmalarına bağlıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakarlıklarla görev yapan öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Velilerimizin çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerinin, okulu ve öğretmenleri ile sürekli ilişki içinde olup eğitim sürecinde bizzat yer almalarının, okulları sahiplenmelerinin çok yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Biz yerel yönetimler olarak eğitim kurumlarımızla her daim iletişim içerisinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Eğitimin yapılması konusunda yerel yönetimlere büyük işler düşmektedir. Biz de bu doğrultuda planlamalarımızı yapıyoruz. Okulların alt yapılarının yapımı konusunda azami gayret gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Bu vesile ile öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ddei. 

Fuat Köktaş: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız”
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, mesajında şu sözlere yer verdi:
"Toplumların kalkınması rahat ve huzura ulaşmasının tek yolu bireylerinin iyi bir eğitim almasından geçmektedir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerinin ve ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyorum. Öğrencilerimizin okul öncesinden, üniversiteye kadar çağın gereklerine uygun eğitim almaları, teknolojik imkanları en yüksek seviyede kullanmaları ve eğitim fırsatlarından aynı derecede faydalanmaları için, hükümetlerimiz döneminde en büyük bütçeyi eğitime ayırarak, büyük eğitim atılımları gerçekleştirildi. Eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyor bu anlayış içinde geleceğe yön verecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yeni ve Büyük Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız, emin adımlarla hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Bu vesile ile öğretmenlerimize, çocuklarımızın yetiştirilmesindeki büyük fedakarlıkları, emekleri ve gönüllerinden gelen sevgi için teşekkür ediyorum. Onların bu çabası daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için en büyük güvencemizdir. Bu düşünceyle ilköğretim haftasını kutluyor, 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.