SAMSUN’DA ‘AŞIK OBALI’ BELGESELİ SERGİLENDİ

SAMSUN’DA ‘AŞIK OBALI’ BELGESELİ SERGİLENDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Şiir Akşamları Topluluğu'un hazırladığı, ‘Samsun’da Bir Kültür Adamı Âşık Obalı’ belgeseli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sergilendi.

A+A-

Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Tapramaz, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Artvin’deki kendi köyüne izafeten Obalı mahlasını kullanarak bir yaşında iken geldiği Samsun’da saz ve söze olan eğilimini geliştirerek, âşıklık geleneğinin önemli bir temsilcisi olan Mustafa Bilir, belgeselleştirildi. Yönetmenliğini Kenan Yavuzarslan’ın yaptığı Samsun’da Bir Kültür Adamı Âşık Obalı’ belgeseli 1 aylık bir sürede çekildi. 51 dakika süren belgeselde ‘Aşık Obalı’ olarak adlandırılan Mustafa Bilir’in sanat hayatına dikkat çekildi. Ardından belgeselin çekilmesinde katkısı olanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda son olarak Aşık Obalı sahneye çıkarak canlı performansını sergiledi.
Belgesel ile ilgili bilgi veren Mustafa Bilir, “Değerli kardeşim şair Kenan Yavuzarslan ve ekibi tarafından hakkımda 'Samsun’da Bir Kültür Adamı Aşık Obalı' adlı bir belgesel çekildi. Bu belgesel benim edebiyatla sanatla başlayan yolculuğum, müzik hayatım yolculuğuma götürüyor. Şiirlerimden, türkülerimden oluşan eğitime, sanata, kültüre yaptığım katkıları özetleyen akademik sunularla desteklenmiş bir belgeseldir. Çok mutluyum” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.