Samsun'da 1919 metre Bayrak yürüyüşü

Samsun'da 1919 metre Bayrak yürüyüşü

Samsun’da, Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 97. yıl dönümü dolayısıyla bin 919 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Gençlik Bayrak Yürüyüşü" yapıldı.

A+A-

 Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gençlik Bayrak Yürüyüşü” adıyla yapılan yürüyüşte bayrak, öğrenciler ve vatandaşlar eşliğinde taşındı. Yürüyüş öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlere 19 Mayıs’ın öneminden bahsetti. 
Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bin 919 metrelik Türk bayrağı ile başlayan yürüyüş sırasıyla Cumhuriyet Caddesi, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı’nda devam ederek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Bin 919 metrelik dev Türk bayraklı yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler.
Yürüyüşe ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve mülki erkan katıldı.

samsunda-1919-metre-bayrak-yuruyusu.jpgsamsunda-1919-metre-bayrak-yuruyusu-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.