Samsun Ülkü Ocaklarından Atatürk'e Saygısızlığa Tepki

Samsun Ülkü Ocaklarından Atatürk'e Saygısızlığa Tepki

19 Mayıs Öğrenci Konseyi Öğrenci Konseyi Kampüsler Başkanı tarafından yapılan skandal paylaşıma bir tepkide Samsun Ülkü Ocakları'ndan tepki geldi.

A+A-
19 Mayıs Öğrenci Konseyi Öğrenci Konseyi Kampüsler Başkanı Süleyman Ateş'in 10 Kasım günü için "böyle güzel bir günün cumaya denk gelmesi.." diye paylaşımda bulunmasına bir tepkide Ülkü Ocaklarından geldi.
Bu zihniyetle mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurgulayan Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın ALTINTAŞ "Gazi Paşa Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 79. yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinlikler ile anılırken, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi Kampüsler başkanı olan Süleyman adındaki bir zat, bu matem gününü "böyle güzel bir gün" diyerek nitelendirmesi kabul edilemezdir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ten rahatsız olan bu zihniyet, 15 temmuz akşamı Büyük Türk Milletince daha net görünen kirli ve karanlık zihniyetin bir kardeşi olduğu apaçık ortadadır. Ülkü Ocakları olarak; bu zihniyetin tekrar yeşermesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yeşerse bile, biz var oldukça hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar."dedi. Söz konusu şahsın derhal görevden uzaklaştırılması gerektiğini belirten il başkanı "Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen dünyanın en zeki insanlarından sayılan mucit işadamı Elon MUSK, sadece Anıtkabir'de çekildiği fotoğrafları ve ATATÜRK'ün sözlerini paylaşması, dünya'nın Atatürk'e bakışını gösterirken, 19 Mayıs Üniversitesi gibi bir bilim yuvasında öğrencileri temsil eden Öğrenci Konsey yöneticisinin bu paylaşımı şüphesiz kabul edilemez. Ülkü Ocakları olarak söz konusu şahsın görevden alınarak, OMÜ Konseyi'nin resmi olarak özür mesajı yayınlaması kat'i surette talep ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.