SAMSUN POLİSİ ARAPÇA VE TÜRKÇE UYARDI

SAMSUN POLİSİ ARAPÇA VE TÜRKÇE UYARDI

Samsun'da polis ekipleri, vatandaşlara Türkçe ve Arapça broşür dağıtarak "rip akıntısı"na (dip kayması, çeken akıntı) karşı uyardı.

A+A-

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle denize denize girenlerin artması dolayısıyla Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri, boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla vatandaşlara uyarıda bulundu.

Polis ekipleri, 10 bin Arapça ve Türkçe broşür dağıtarak vatandaşları "rip akıntısı" ve boğulmalara karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.  

Dalgıçlar da Karadeniz sahilinde sıklıkla görülen rip akıntısı, kum kayması ile dalgalı günlerde denize girilmemesi, güvenlik şamandıralarının geçilmemesi ve ikazlara uyulması konusunda telkinde bulundu.

Karadeniz'de en çok boğulma vakalarının "rip akıntısı" nedeniyle yaşandığı belirtilen broşürlerde şu bilgilere yer verildi:

"Bu gibi durumlarda kesinlikle panik yapılmamalı, akıntıdan kurtulmak için enerji sarf edilmemelidir. Bu akıntıların sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya paralel olarak 5 veya 10 metre yüzdükten sonra kolayca denizden çıkılabilir."

samsun-polisi-arapca-ve-turkce-uyardi.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.