Samsun Kültür Varlıkları Koruma Fonundan Alaçam'a Ziyaret

Samsun Kültür Varlıkları Koruma Fonundan Alaçam'a Ziyaret

Alaçam ilçesinin vizyon projelerinden biri olan Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Sokak Sağlıklaştırma Projesi için Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Menderes Alan ve Komisyon Üyeleri Alaçam’ı ziyaret etti.

A+A-
Alaçam'da yer alan Tarihi Osmanlı ve Rum konaklarının bulunduğu, Çeşme 1. Sokak, Çeşme 2. Sokak, Çeşme 3. Sokak, Eskişube Sokak, Cumhuriyet Sokak, M. Aytaç Sokak, Sönmez Sokak, Önder Sokak, Karagüllü Sokak, İstiklal Sokak, Belediye Caddesi’nin bir kısmı üzerinde yerleşim planı gösterilen tescilli- tescilsiz yapıların belirlenen cepheleri ve avlu duvarları, müştemilatları ve sokak dokusunu tamamlayan öğelerle birlikte doku bütünlüğünün korunarak yaşatılmasını sağlamaya yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerini, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu  üyeleri, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) yetkilileri, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilisi, Alaçam Belediyesi Teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri yerinde incelediler.
Alaçam Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda; Sokaklar hakkında yapılan çalışmalar çalışmalar sonucu  hazırlanan tescilli binaların rölöve projeleri ve  sokak silüetleri, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu   Başkanı İbrahim  Hakkı Özel, Prof.Dr. Cenap Sancar, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Ufuk Hoş, Mustafa Kurtuluş ve Ahmet Ertekin  tarafından incelenerek, projeler hakkındaki fikirleri alındı.
 Başkan Uyar; ’’Samsun Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında, ilçe merkezindeki belirlenen evler restore edilerek gelecek yıllarda turizme kazandırılacak. Bir taraftan sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte evlerin dış cephe ve restorasyonlarını yaparken diğer taraftan hem ışıklandırılması hem zeminin tarihi dokuya uygun olarak yapılmasını sağlayacağız" dedi.
samsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret-1.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret-2.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret7.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret8.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret77.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret89.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret779.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaret8231.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyaretc.jpgsamsun-kultur-varliklari-koruma-fonundan-alacama-ziyarett.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum