Samsun Gıda Fuarı Yarın Açılıyor

Samsun Gıda Fuarı Yarın Açılıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen "2. Samsun Gıda, İçecek Ürünleri Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı", yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

A+A-

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Samsun Gıda Fuarı'na 5 ülkeden 159 yabancı iş adamının katılacağını söyledi.

Fuarda İran, Azerbaycan, Gürcistan, Irak ve Suriye'den gıda profesyonellerini firmalarla buluşturacaklarını aktaran Alagöz, "Önemli iş ortaklıklarının kurulmasını beklediğimiz fuarımız yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geçen yıl 27 bini aşkın ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 30 bin ziyaretçiyi firmalarımız ile buluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

Yabancı katılımcı bakımından geçen yıla göre yüzde 38'lik artış sağlandığına işaret eden Alagöz, meseleye uluslararası konjonktürde bakıldığında artışın kayda değer olduğunu vurguladı.

Geçen yıl düzenlenen fuarın Samsun ve Karadeniz'de gıda sektöründe yapılan ilk ihtisas fuarı olduğuna dikkati çeken Alagöz, Karadeniz Bölgesi'nin tek ihtisas fuarına ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. 

Alagöz, geçen yıl 72 firmanın katıldığı fuarda bu yıl 80 firmanın yer alacağını belirterek, "Katılımcı sayımızda geçen seneye nazaran yüzde 11'lik artış kaydettik. Geçen seneye oranla stant alanlarında yüzde 32'lik genişleme oldu. Bütün bu rakamlara baktığımızda Samsun'da gıda fuarımız tuttu. Önümüzdeki senelerde çok daha büyük ve kapsamlı fuarlarla karşınıza çıkma hazırlığı içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Samsun'da yıl içinde yapılan fuarların ziyaretçi ve katılımcı sayılarında artış yaşandığını anlatan Alagöz, şunları kaydetti:

"Kentte ilk kez düzenlenen 'Evleniyoruz Fuarı'nda 32 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık. Kitap fuarında ise rekor seviyede ziyaretçi artışıyla 140 bin kişiye ev sahipliği yaptık. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 37 bir ziyaretçiye, inşaat fuarımız 32 bin profesyonele ev sahipliği yaptı. Üçüncü kez düzenlediğimiz tarım fuarına 50 bine yakın ziyaretçi geldi. Bütün bu rakamları alt alta topladığımızda, yabancı ziyaretçi sayılarını da eklediğimizde Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nin ekonomisine ne kadar büyük katkı sağladığımıza şahitlik ediyorsunuz. Gıda fuarımız sadece ticari bağlantıların kurulmasından ibaret değil, birçok şova ve yarışmalara da ev sahipliği yapacak."

Toplantıya Karadeniz Perakendeciler Derneği Genel Koordinatörü Bülent Erhan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çürükoğlu, Karadeniz Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, TÜYAP Anadolu Fuarları Samsun Bölge Müdürü Sever Seçer katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası ve KOSGEB'in desteğiyle düzenlenen fuar, 23-26 Kasım'da TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.