SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SKANDAL TWEETLERE AÇIKLAMA

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SKANDAL TWEETLERE AÇIKLAMA

Samsun Büyükşehir Belediyesi, belediyenin ismi ve logosunu kullanan twitter hesabından atılan skandal tweetlerle ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Bir Twitter kullanıcısı bindiği otobüsün kalabalığını anlatmak için otobüsün içinden bir fotoğraf paylaşarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabına "Yerimiz var gelmek ister misiniz" diye yazdı. 


Ancak vatandaş beklemediği bir cevap aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hesabından, "Biz genelde makam arabası kullanıyoruz. Size iyi yolculuklar... " cevabı verildi.

Bu cevap üzerine twetterda tartışma yaşandı. Konu ile ilgili ise resmi açıklama Samsun Büyükşehir Belediyesinden geldi. Söz konusu twitter hesabının belediye ile bir bağlantısı olmadığı belirtilerek, şu açıklama yapıldı.

Kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce Samsun Büyükşehir Belediyesi ismi ve resmi logosu kullanılarak “@samsunbld” hesabıyla sahte bir Twitter hesabının açıldığı tespit edilmiştir.
   
Adı geçen hesabı kullanan kişi ya da kişilerin belediyemizin kurumsal kimliğini taklit ederek vatandaşlarımızla bu hesap üzerinden iletişim kurduğu anlaşılmıştır.
    
Samsun Büyükşehir Belediyesi adına açılmış resmi hiçbir Twitter hesabı ya da hesapları bulunmamaktadır.
 
Vatandaşlarımızın kurumumuzla ilgili sosyal medya üzerinden belirli bir amaca yönelik olarak yapıldığı açık olan bu yöndeki sahtekarlıklara karşı duyarlı olmaları ve şüphelendikleri ya da inandırıcı olmayan durumları tespit ettiklerinde belediyemizle iletişime geçmeleri çok önemlidir.
       
Kamuoyu’na Önemle Duyurulur.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.