Samsun, Beton Yollarla Türkiye’ye Örnek Oluyor

Samsun, Beton Yollarla Türkiye’ye Örnek Oluyor

Samsun, Beton Yollarla Türkiye’ye Örnek Oluyor

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile yolların ömrünün uzadığını söyledi.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlenen ‘Çimento Sektörü Hazır Beton Meslektaşları Toplantısı’ SASKİ Konferans Salonu’nda yapıldı. Türkiye’nin bir çok ilinden hazır beton üreticilerinin ve belediye personelinin katıldığı toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun’da uygulanan beton yol projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun’da hayata geçen silindirle sıkıştırılmış beton yolların, asfalt ve diğer malzemelerle yapılan yollarda meydana gelen onarım masraflarına ve harcanan zamana çözüm olarak nitelendirildiğini belirterek, “Bilindiği üzere beton yollar konusunda büyük çalışmalarımız oldu. Yapmaya da devam ediyoruz. Gelecekte tüm Türkiye’de kullanımının artacağına inandığımız silindirle sıkıştırılmış beton yollar, belediyemizin hizmet sınırları arasındaki şehir içi yollarda uygulanıyor. Yapım kolaylığı, ekonomik olması ve sağlam olması sebebiyle tercih ettiğimiz beton yollardan ilimiz genelinde şimdiye kadar 2 bin 490 metre beton yol yaptık. Beton yol ağımızı genişleterek yolların daha sağlam olmasını hedefliyoruz” açıklamalarını yaptı.
Samsun’da yapılan ve diğer birçok ile örnek olan beton yollar katılımcıların beğenisini kazandı. Büyükşehir belediyelerinden gelen temsilciler, kendi illerinde de beton yol yapma çalışmalarını Yurt’un gösterdiği örneklerden sonra yaygınlaştıracaklarını ifade ettiler.
Toplantıda, TÇMB Teknik Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman, Akçansa Beton Sorumlu Müdür Yardımcısı Musa Keşaplı, Betonsa Karadeniz Bölge Müdürlüğü Bölge Kalite Şefi Erdal Önkol, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım ve Yapım Şube Müdürü Tolga Çankaya ve Oyak Beton Teknik Koordinatörü Tahir Turgut beton yollar ile ilgili sunumlar yaptı. Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Çam, çok sayıda hazır beton üreticisi ve belediye yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.