Şampiyon Portekiz

Şampiyon Portekiz

EURO 2016 final maçında normal süresi golsüz sona eren maçın uzatmalarında ev sahibi Fransa'yı 1-0 mağlup eden Portekiz şampiyon oldu.

A+A-

Stade de France'de oynanan maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti. Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Fransa oldu. Karşılaşmanın hemen başında baskı kurmaya başlayan Fransa'ya, Portekiz karşılığını verdi. İlk yarının 30 dakikalık bölüm karşılıklı ataklar şeklinde geçerken, Fransa daha iyi bir görüntü sergiledi. Ev sahibi özellikle Sissoko ile yakaladığı pozisyonlarla gole çok yaklaştı. İlk yarının son dakikalarında Portekiz baskısını arttırsa da bu devrede gol sesi çıkmadı.

2. yarı Portekiz'in sert oyunu ile başladı. Portekiz'e karşı baskıyı arttırmak isteyen Fransa 65. dakikada Griezmann ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Griezmann'ın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti. Maçın son kısımlarında oyun hareketlenirken, iki takım da gol bulmak için baskısını arttırdı ve net pozisyonlar yakalamaya başladı. Takımlar buldukları pozisyonları değerlendiremeyince maçta normal süre golsüz eşitlikle sona erdi.

Uzatmaların ilk devresinde de oyun temposu düşük geçti. Portekiz'in tek atağıyla geçen bu devrede gol sesi çıkmadı. Uzatmaların ikinci devresinde Portekiz gole çok yaklaştı. Raphael Guerreiro'nun kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü. Bu pozisyondan kısa süre sonra Portekiz ağları havalandırdı. 110. dakikada topla birlikte ilerleyen Eder'in sert vuruşunda top ağlara gitti. Fransa skoru eşitlemeye çalışsa da kalan dakikalarda bunu başaramayınca maçtan 1-0 galip ayrılan Portekiz EURO 2016'da şampiyon oldu.

Ronaldo gözyaşları ile sahadan ayrıldı
Portekiz'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo sahadan gözyaşları ile ayrıldı. 8. dakikada Evra ile girdiği mücadele sonrası yerde kalan Ronaldo tedavisinin ardından oyuna döndü. 14. dakikada kendini yere bırakan Ronaldo tedavisini ardından tekrar oyuna döndü ama zorlandığı da gözlerden kaçmadı. 20. dakikada kendini tekrar yere bırakan yıldız oyuncu, bu kez çıkmak için kenara işaret etti. Gözyaşlarını tutamayan Ronaldo sedye ile kenara alınırken bütün stat tarafından alkışlandı. Cristiano Ronaldo'nun yerine 25. dakikada Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.