Sahte Polise inanıp altınları çöpe attı

Sahte Polise inanıp altınları çöpe attı

Canik İlçesinde Sahte polisin telefon ile aradığı yaşlı kadın,verilen talimat ile altınlarını çöpe attı.

A+A-

Olay, Samsun'un Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi Fahrettin Ersan Sokak Mevlana Camii'nin üst kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçenin Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden kimliği belirsiz dolandırıcı telefonla aradığı 51 yaşındaki Zübeyde Sobi'ye kuyumcu soygunu olduğunu, eşinin adının da bu soyguna karıştığını ve suçluları bulmak için evdeki altınları poşete koyup Mevlana Camii'nin üst tarafındaki çöp konteynerine koymasını istedi. Dolandırıcıya inanan Zübeyde Sobi, evde bulunan 3 adet altın bilezik, 6 adet Ata çeyrek altın, 2 adet Ata yarım altın, 2 adet Ata tam altın ve 1 adet de Cumhuriyet altını buzdolabı poşetinin içine koyup evden yaya olarak çıkarak dolandırıcının tarif ettiği mahalledeki caminin üst kısmındaki çöp konteynerinin içine bıraktı. 
Eve geri dönen Zübeyde Sobi, eşini telefonla arayıp olayı anlatınca dolandırıldığını anladı. Olayı polise haber veren ve altınları Mevlana Camii'nin üst tarafındaki çöp konteynerine koyduğunu söyleyen Zübeyde Sobi, polisi alarma geçirdi. Atakum ilçesinde Mevlana Mahallesi bulunduğu için caminin de burada olabileceği ihtimali üzerine Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Ancak, Atakum'da Mevlana Camii olmadığını ve Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde olduğu ortaya çıkınca olay yerinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ile Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri sevk edildi.
Mağdur kadın ile bağlantı kuran polis altınların konulduğu çöp konteynerine ulaşınca içine konular altınların alındığını tespit etti. Olay yerine giderek polise altınları koyduğu çöp konteynerini gösteren ve üzüntüsünden ne yapacağını şaşıran Zübeyde Sobi, " 'Kuyumcu soygunu oldu. Eşinin adı bu olaya karıştı. Birisi yakalandı. Siz altınları çöp kutusuna koyun savcı kapınıza gelecek' dedi. Ben de altınları poşete koyup tarif edilen çöp kutusuna bıraktım" diye konuştu.
Polis söz konusu dolandırıcıları yakalamak için soruşturma başlattı.

sahte-polise-inanip-altinlari-cope-atti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.