SAADET’TEN EMNİYET’E ZİYARET!

SAADET’TEN EMNİYET’E ZİYARET!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsun Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

A+A-

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Gençlik Kolları İl Başkanı Abdulvahap Bilen ve beraberindeki heyet Türk Polis Teşkilatı Haftası münasebetiyle Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’u makamında ziyaret etti.

10 GÜNDE 1 POLİS İNTİHARA TEŞEBBÜS EDİYOR

Ziyaret sırasında konuşan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu şunları kaydetti;

‘’Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılını kutluyoruz. Çok zor şartlar altında büyük fedakârlıklarla bu görevi yerine getirmeye çalışan polislerimizi, yürekten tebrik ediyor ve polislerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle görevi başında şehit düşen polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.

Böylesine önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olmasına rağmen bugün polislerimiz hak ettikleri maddi ve manevi imkânlardan yoksundur. Normalde çalışma süresi ayda 160 saattir; ama bir polis ortalama 240 saat çalışmaktadır. Ek görevler buna dâhil değildir. Polislerimizin çalışma saatleri mutlaka düzenlenmelidir. 

Bir başka sıkıntı fazla mesai ücretleridir. Polis gece gündüz, bayram seyran demeden çalışmaktadır. Emniyet mensuplarımızın 160 saati aşan her çalışması hak ve hukuk çerçevesinde ücretlendirilmelidir. 

Canlarını ortaya koyarak çalışan polisimizin, emekli olduktan sonra aldığı maaşı yarı yarıya düşmektedir. Katsayı ve özlük hakları mutlaka düzeltilmelidir. 

Bütün bunların yanında polisimiz bir de haksız muamelelerle karşılaşmaktadır. Görevini yapan polis memurları “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?”, “Sen beni nasıl durdurursun?” gibi tehdit ve baskılara maruz kalmaktadır. Son dönemde bu tür örnekler çok sık yaşanmaya başladı.

Peki, sonuç ne? Maalesef her 10 günde 1 polis intihara teşebbüs etmektedir. 

Yöneticilere düşen görev: Polisimizi ezmek, baskı altında tutmak, psikolojilerini bozmak değil; emniyet teşkilatının çalışma şartlarını düzeltmek, özlük haklarını üstlendikleri sorumluluğa uygun hale getirmektir.’’

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.