ROMAN TSM ve THM Koroları Konsere Hazırlanıyor

ROMAN TSM ve THM Koroları Konsere Hazırlanıyor

Samsun Bafra Musiki Cemiyeti Derneği tarafından hazırlanan ve Bafra Belediyesi'nin proje ortağı olduğu "Romanların İş Hayatına Katılım" projesi kapsamında Bafra Romanları TSM ve THM Koro ve konser çalışmaları başladı.

A+A-

BafraHaber:Papazın Yeri olarak bilinen ve Bafra MusikiCemiyeti'ne çalışmaları için tahsis edilen binada muhtemelen Ekim ayında verilmesi düşünülen sanat ve halk müziği konserleri için  provalara başlandı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat bu projenin bölgedeki romanlar için güzel bir sosyal ve kültürel bir proje olup; toplumdaki varlıklarının farkedilmesine destek sağlayacağını söyledi.

TSM ve THM Korosu'nun birlikte vereceği konserde yaklaşık 30 kadar değişik makamlardaki eserlerin icra edileceği ve konsere Bafra Protokolu'nun ve vatandaşalrın proje kapsamında davet edileceği öğrenildi.

Bafra Beleiye Başkanı Zihni Şahin de böyle önemli bir projeye destek vermekten mutlu olduklarını ve roman kültürü ve kimliğinin yaşatılması için bu projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Bafra Belediyesi'nin proje ortağı olduğu Bafra Balkan Türkleri Derneği'nin de iştirakçi olduğu proje kapsamında 90 gence 12 ay süreli müzik bilgileri verilecek. Projeye Bafra Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR'un da destek verdiği projeye şu ana kadar 35 bayan, 73 erkek olmak üzere 108 kişi müracaat etti.

Oktay ZERRİN- Bafra

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.