RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA SEVGİ ELİ

RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA SEVGİ ELİ

Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Sevgi Eli Projesi” kapsamında risk altında bulunan 9-16 yaş grubu çocuklar koruma alına alınacak.

A+A-

Bafra ilçe merkezinde devam eden “Sevgi Eli Projesi”nin kapsamı genişletiliyor. Projenin kırsal kesimde de uygulaması için pilot bölge seçilen Dededağ Ortaokulu’nda Bafra Kaymakamı Halis Arslan başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya ayrıca Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenoçak, Dededağ Muhtarı Hüseyin Demir, Halk Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız ve Dededağ İlk ve Ortaokul müdür ve idarecileri katıldı.
Toplantı öncesi proje hakkında bilgi veren Kaymakam Arslan, “Öncelikle 9- 16 yaş grubu parçalanmış aile çocukları daha doğrusu risk altında bulunan çocuklar hedef kitlemiz. Bu çocuklara bir takım sportif, kültürel, sosyal etkinliklerle farkındalık oluşturacağız. İlçe merkezinde devam eden çalışmalarımıza şimdi de pilot bölgemiz olan Dededağ'la devam edeceğiz. Şubat tatilinde çocuklarımızı kampa alacağız. İkinci yarının başında çok önemli bir startla çocuklarımızı kapalı spor salonunda sporun değişik dallarında cumartesi, pazar olmak üzere çalışmalara alacağız. Onun için Baframızda yeteri kadar spor faaliyetleri yapacak tesislerimiz var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinden ve okulların tesislerinden faydalanacağız. Bugün burada 9-16 yaş grubu çocuklarımızın kayıtlarını alacağız. Her türlü sportif faaliyetlerin dışında halk oyunları, Türk sanat müziği ve çocukların kendilerinin yazdığı ve oynayacağı tiyatro çalışmalarında destek vereceğiz. Bugün buraya projenin kırsal kesimindeki ayağı olan Dededağı’nda pilot uygulaması için buradayız. Bu çocuklarımızın eşofmanlarını, ayakkabılarını vereceğiz. Bu çocuklarımızı zaman zaman alıp öncelikli olup Bafra'yı tanıtacağız. Sonra yakın çevremizi tanıtacağız. Bu çocuklarımız, daha itinayla ilgileneceğimiz çocuklar olacak. Zaman zaman bu çocuklarımıza söyleyecek sözlerimiz olacak. Kendilerini bekleyen tehlikeler nelerdir, hangi tehlikelere karşı kendilerini koruyacaklar dolayısıyla anne babalarını da bu sürece katacağız. Anne-babalar olmadan bir şey yapmayacağız. Bu sürecin içerisinde onlar da olacak. Dolayısıyla bizim hedef kitlemiz tamamıyla 9- 16 yaş grubu ilk ve ortaokul çağında olan çocuklarımızı her türlü risklerden, kötü alışkanlıklardan, bir takım istenmeyen davranışlarından uzak tutmak ve bizim spor ve sevgi çemberi içerisine almak suretiyle geleceğe dönük bir şekilde daha başarılı olmasını sağlamak. Yakında bununda meyvelerini alacağız” diye konuştu. 

2-100.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.