Real Madrrid şampiyon

Real Madrrid şampiyon

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi.

A+A-

Mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmazken, Real Madrid penaltılarda Atletico Madrid'i 5-3 yenerek şampiyon oldu. 
İtalya'daki Giuseppe Meazza Stadı'ndan oynanan mücadeleyi İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti. Mücadeleye Real Madrid baskılı başladı. Arka arkaya ataklarla Atletico kalesini yoklayan Real Madrid, 15. dakikada ağları havalandırdı. Kroos'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Bale'in kafayla altıpasa indirdiği topu Sergio Ramos, son anda dokunarak ağlara gönderdi. Real Madrid dev maçta 1-0 öne geçti. Bu golden sonra farkı açmak isteyen Real Madrid baskısını arttırdı. İyi karşılık veren Atletico Madrid, ataklarını da sıklaştırarak skoru eşitlemek için çalıştı. Fakat bunda başarılı olamayınca final maçının ilk yarısı Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın 2. yarısı ilk yarıya oranla daha sert geçti. Baskı ve stresin arttığı devrede iki takım da şampiyonluk için büyük mücadele verdi. Bu devrenin başında Atletico Madrid penaltıdan yaralanamadı.
46. dakikada Antoine Griezmann'ın pasına hareketlenen Fernando Torres, ceza sahası içerisinde rakibi Pepe tarafından faule maruz kalınca hakem Mark Clattenburg penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı için topun başına geçen Griezmann'ın vuruşunda meşin yuvarlak direkten dönünce Atletico Madrid beraberlik şansını tepti. Atletico Madrid penaltıyı kaçırsa da baskını arttırdı ve tehlikeli ataklar geliştirdi. Maçın son kısımları karşılıklı ataklarla geçerken, maçın 79. dakikasında Atletico Madrid beraberliği yakaladı.
Real Madrid'in maçtaki en tehlikeli ataklarından birinde kalesini koruyan Atletico Madrid, hemen ardından ağları havalandırarak skora dengeyi getirdi. Gabi'nin sağ kanada ortasında Juanfran'ın altıpasın soluna indirdiği topu Yannick Ferreira-Carrasco ağlara gönderdi. (1-1) Kalan dakikalarda iki takım da eşitliği bozmak için uğraşsa da başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.
Uzatmalarda Real Madrid daha istekli bir görüntü çizerken, ilk 15 dakikalık kısmında beraberlik bozulmadı. Uzatmaların 2. devresinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarda Atletico Madrid'i 5-3 mağlup eden Real Madrid şampiyon oldu. Real Madrid 11. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.
Çekişmeli geçen dev maçta 8 sarı kart çıktı. İngiliz hakem Mark Clattenburg, 6 Real Madridli ve 2 Atletico Madridli oyuncuyu sarı kartla cezalandırdı.
Mücadelenin ardından şampiyon Real Madrid kupasını aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.