Ramazan Böyle Kutlanır

Ramazan Böyle Kutlanır

Canik Belediyesi ilçede günde bin 500 kişiye iftar yemeği verirken, düzenlenen etkinliklerle de Ramazan akşamları renkleniyor.

A+A-

Canik Kültür Merkezi'nde büyükleriyle birlikte iftarını açan çocuklar, hafta sonları düzenlenen etkinlikte Hacivat-Karagöz, Aşuk ile Maşuk ve meddah gösterileri ile keyifli anlar yaşıyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan'ın manevi akşamlarında vatandaşlarla buluşuyor. Ramazan ayı boyunca Canik Kültür Merkezi'nde verilen iftar yemeğinde yemek dağıtan ve iftarını vatandaşlarla açan Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, iftar sonrasında ise bir araya geldiği vatandaşlarla çay içip sohbet ediyor. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Osman Genç, Canik'i çocukların hayallerinin gerçekleştiği bir dünya şehri yapmak istediklerini söyledi.
Akşam sohbetlerinde çocukların ilgisiyle karşılaşan ve onları tek tek seven Başkan Genç, insan hayatının her anında olduklarını belirterek, "Büyüklerle iftarı birlikte açıyoruz, oturup sohbet ediyoruz. Küçüklerin ise eski Ramazan havasını solumasını istedik. Onlar da çocuklara yönelik düzenlediğimiz Ramazana özgü gösterilerle güzel anlar geçiriyor. Çocuklarımızın gülüşü bizim için her şeye değer. Amacımız çocuklarımıza içinde mutluluğun olduğu bir dünya bırakmak" diye konuştu.
Canik'i, çocukların hayalinin gerçekleşeceği bir ilçe yaptıklarını ifade eden Başkan Genç şöyle devam etti: "Canik'te sürekli üretiyoruz. Üretmek iş demek, aş demek. Canik'te birlikte ürettik ve bunun sonucunda her mahallemizde yatırım var. Canik anaokulundan üniversiteye kadar çocuklarımızın geleceğe hazırlanacağı eğitimin her kademesinin olduğu, uluslararası yatırımlara ev sahipliği yapan, eğitim, kültür-sanat, sağlık ve ticarette ön plana çıkan bir ilçe. Amacımız bölgesinin yıldızı olan Canik'i dünya şehri yapmak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.