POLİSTEN GENÇLERE '' UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER'' SEMİNERİ

POLİSTEN GENÇLERE '' UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER'' SEMİNERİ

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, Samsun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Bafra'da '' Uyuşturucu ve Bağımlılık'' Yapan Maddeler Konulu Seminer Verdi.

A+A-

Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde lise öğrencilerinin katıldığı seminerde, Samsun KOM Şube Müdürlüğü Polis Memuru Yavuz ALP tarafından öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararları anlatıldı. 

TDP ekiplerinin seminerde yaptığı açıklama ise şöyledi; Ergenlik döneminde gençler üzerinde, ailesi değil; arkadaşları daha etkili olmaktadır. Gençler bu dönemde aileden uzaklaşabilmekte ve arkadaşlarıyla daha da yakınlaşabilmektedir. Okul ve sonrasında zamanlarının büyük kısmını arkadaşlarıyla geçirmektedirler. Oluşan arkadaş grupları geçnlerin davranışlarını şekillendirmede ve sosyal kuralları benimsemede bireyler üzerinde çok etkili olduğu, yanlış arkadaşlıkların gençleri suça sürüklediği ve istenmeyen mağduriyetlerin yaşanmasına sebebiyet verdiği göz önünde bulundurularak, Geleceğimiz olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, fizik ve ruh üstünlüğüne sahip, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini, suça sürüklenmelerini önleyerek yaşam sevinci kazanmalarını ve öğrenci polis kaynaşmasını sağlamak amaçlanmıştır.'' dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.