POLİS HIRSIZLARI YAKALAMAK İÇİN İŞE GİRİP KANALİZASYON TEMİZLEDİ

POLİS HIRSIZLARI YAKALAMAK İÇİN İŞE GİRİP KANALİZASYON TEMİZLEDİ

POLİS HIRSIZLARI YAKALAMAK İÇİN İŞE GİRİP KANALİZASYON TEMİZLEDİ

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 880 çuval dolusu 12 ton, piyasa değeri 100 bin lira olan hurda su saatlerinin çalınması olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis, SASKİ'de işe girip 3 gün kanalizasyon temizleyip hırsızlık olayını çözdü. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 6'sı tutuklandı. 
SASKİ'ye ait Derebahçe Mahallesi'nde bulunan depodan geçtiğimiz Kurban Bayramı ile 14 Şubat 2012 tarihleri arasında 880 çuval dolusu 12 ton, piyasa değer yaklaşık 100 bin lira olan hurda su saatleri çalındı. SASKİ avukatı, 24 Şubat 2012 tarihinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, hırssızlık olayının içeriden yapılmış olma ihtimali üzerine SASKİ'de işe başladı. 3 gün boyunca diğer işçilerle birlikte kanalizasyon temizleyip diğer işleri yapan polis, hırsızlık olayının aynı yerde çalışan bazı güvenlik görevlileri ile kepçe operatörü ve hurdacıların karıştığını tespit etti. Yapılan operasyonda toplam 18 kişi gözaltına alındı.
İfadeleri alınan 5 kişi serbest bırakıldı. 14 kişi ise bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. 1 kişi savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra, 7 kişi ise nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, SASKİ'de güvenlik görevlisi Aşkın B.(23), Faruk N.(28), İbrahim S. (29) ve iş makinesi operatörü Orhan A. (38) ile hurdacı Orhan A.(37) ve Davut E.(30) tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.