SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi’nin bu hafta sonundan itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.

A+A-

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin (BTUM) son tahminleri hakkında açıklama yapan Bölge Müdürü Asar, “Bölgemizin bu hafta sonundan itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yaklaşık bir aydır bölgede mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu hafta sonundan itibaren azalarak mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer normallerinin birkaç derece altına düşeceği tahmin ediliyor” dedi.
Halihazırda sahil kesimlerinde 29 ila 30 derece, iç kesimlerinde ise 33-36 derece arasında seyreden günün en yüksek sıcaklıklarının, Pazar gününden başlayarak sahil kesimlerde 24 ila 27 derece civarına, iç kesimlerinde ise 20-25 dereceye kadar düşmesinin beklendiği bilgisini veren Asar, şunları söyledi: “Yağışlı sistemin hafta sonundan Perşembe gününe kadar aralıklarla bölgemizi etkilemesi, hafta başında özellikle sahil kesiminde, lokal alanlarda yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak olması beklenmektedir. Rüzgarın, Pazar gününden Perşembe gününe kadar Sinop-Ordu arası sahil kesiminde batı ve kuzeybatıdan (karayel)’den zaman zaman 40-60 km/saat hızlarına kadar ulaşması, açık denizde 5-7 kuvvetinde ‘fırtına’ şeklinde esmesi, dalga yüksekliğinin Pazar gece saatlerinden başlayarak kuvvetlenmeye başlayacağı, Çarşamba gece saatlerine kadar açık denizde yer yer 2 ile 2.5 m.’ye kadar ulaşması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde görülmesi beklenen yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle tedbirli olunması, lokal olarak dar alanlarda meydana gelmesi muhtemel etkili yağış anında oluşabilecek ani sel, lokal su baskını, yıldırım, kara ve deniz trafiğinde aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar riskine karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.” 
Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, meteorolojik tahminlerde, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü” kaynaklı tahminlerin dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.