Pideli Tarım Çalıştayı

Pideli Tarım Çalıştayı

Bafra İlçesinde Alış Pide İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Alış ev sahipliğinde

A+A-

  Alış Pide Salonunda gerçekleşen, Mini Tarım Çalıştayına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Gürcistan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurlu Üyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İşadamı Özgür Yücel, Samsun Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Gökmen ve Yardımcısı Adem Candan, Birlik Tarım İşletme Genel Müdürü Refik Çalışkan, Vezirköprü Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Rahmi Sayer, Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, Alış Pide İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Alış, Köy TV Karadeniz Bölge Temsilcisi Vural Yeşilyurt ve OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Oflas katıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, bu tür toplantılarda karşılıklı yapılan fikir alış verişleri sonucunda hayatiyet kazanan bir çok proje sayesinde istihdam ve  bölge ekonomisine katkı sağladığına dikkat çekti. Arslan, "Gürcistan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurlu Üyesi, İşadamı Özgür Yücel bey Bafralı olması bir avantajdır. Öyle umuyorum ki, sınır komşumuz Gürcistan'la yapılacak olan her türlü ticari yatırımda ön ayak olacaklarına inancım tamdır" dedi.

Gürcistan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurlu Üyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İşadamı Özgür Yücel, Gürcistan ile ticaretin Sarp Sınır Kapısının  hizmete girmesiyle başladığını belirten Yücel, ”Gürcistan ile yaptığımız ticari çalışmada  geçen yılın rakamlarıyla 1,4 milyar dolarlık bir ihracatımız olmuştur. Gürcistan'dan ithalatımız ise 300 milyon dolardan aşağı düşmüş durumda. Bizim lehimize ilerliyor ancak en iyi ticaretin komşularla yapılacağını düşünecek olursak, rakamın geldiği yerden mutluyuz ve pazarın daha fazla gelişebileceğini biliyoruz. Bunun için Kasım ayı içersinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılacak olan, Gıda,Ambalaj ve Tarım Fuarına yatırımcı işadamlarımız katılımcı olmasalar da  en azından ziyaretçi olarak katılmalarını arzuluyorum. MÜSİAD olarak bizim üzerimize ne düşerse hazırız ”diye konuştu. 

Alış Pide Salonunda Üniversite, Üretici, Sivil Toplum Örgütleri ve İşadamlarının katılımıyla gerçekleşen, Mini Tarım Çalıştayına katılanlar birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulularken ortaklaşa yapabilecekleri projelerin olduğu kararına vardılar. 

Ev sahibi Fethi Alış Katılımcılara Bafra Pidesi ikram etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantı günün anısına çekilen resimle son buldu.

bafrada-pide-calistayi.JPGbafrada-pide-calistayi-001.JPGkaymakam.jpgmusiad-ozgur-yucel.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.