PİDECİLER DENETİM YAPILMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

PİDECİLER DENETİM YAPILMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

Bafra’da pide işletme yerleri meşhur Bafra pidesinin denetim yapılamamasına büyük tepki gösteriyorlar

A+A-

Yayla pide yemek salonu Hasan Yayla” Bafra TSO başkanlığının bizlere vermiş olduğu denetleme sözünü yerine getirilmesini istedi. Hasan Yayla,” Bafra’mızın meşhur tabir ettiğimiz yemek kültürü olan pidemize” Bafra TSO marka tescili” verdi. Bu ne anlama geliyor ,”Bafra pidesinin kaliteli malzemeden yapıldığını  asla taviz verilmeden yapılan pidedir. TSO odası bir kere olsun Bafra’daki pide işletme yerlerini niçin denetleme yapmadığını anlamış değilim” dedi. Bafra halkına kaliteli pide yedirelim diyen Hasan Yayla, Bafra’mızda uygunsun yapılan pide yerlerini denetleyelim. Gerçekten Bafra pidesi usulüne göre yapılıyor mu yapılmıyor mu?  Bizim istediğimiz “pidemiz denetlensin standartlara uyulsun” dedi.

 Hasan Yayla,”Bafra’mızda Her pideci istediği gibi fiyat belirlesin; ama mutlaka pide kalitesinden düşürülmemesi lazım. Türkiye çapında yapılan fuarlar Bafra pidesinin tanıtımı için güzel. Fuarlarda tanıtım için yapılan pidenin içinde birinci sınıf malzemeden yapılıyor, niçin ilçemizde pideciler aynı kalitede pideyi yapmıyorlar bunun altında yatan neden denetleme yapılmadığından kaynaklanıyor. Bafra TSO Bafra pidesine marka tescili verdiği halde bir denetleme heyeti kurarak pidenin daha kaliteli hale gelmesi içindeki malzemenin bile mutlaka denetleme yapması gerektiğini yetkililere söylüyorum.  Bafra pidesinin ilçe sınırları içersinde kalmayıp mutlaka tanıtım yapılması gerekir” diye konuştu.

“BAFRA PİDESİ İLÇEMİZDE FESTİVAL HAVASINDA TANITILMALI”

 

Baf Pide salonu işletme sahibi Âdem Şen İlçemizde meşhur olan bir Bafra pidesi yemek kültürü var. Mazisi çok eskilere dayanan pidemiz bugünlere kadar gelmiş,  yaklaşık bir yıl önce TSO’ odasında yapılan toplantıda biz pidecilere,”Bafra pidesinin patent aldığına dair toplantıda sözleşmelerimizi imzaladık. Bundan sonra Bafra pidesinin herkez kafasına göre yapamayacağını belli bir denetleme kurulu kurulacak ilçe tarımla zabıtayla beraber denetimler yapılacağını söylendi. Aradan gecen zaman zarfı içinde hiç kimse denetlemeye gelmedi. Toplantıda ilçe tarım müdürü oradaydı. Pideye yine değişik fiyatlar uygulanıyor. Belli bir maliyeti var kalkıpta o standartlarda Bafra pidesini çok uygun fiyatlara verileceğini ben zannetmiyorum.18 yıldır Bafra’da pidecilik yapıyorum” dedi.

Âdem Şen,” Kaliteli pideyi o şartlarda çok cüzi fiyatlara verilmesi mümkün değil. Pidecileri denetleme yapılması şart, herkes kafasına göre hareket ediyor. Ucuz yapılan pide malzemeden çalınarak yapılan pidedir. Düşük fiyatta verilen pidenin maliyetini işletme nasıl karşılıyor anlamış değilim. Bafra pidesinin bir standart ölçüleri var, bu ölçüde yaparsak pideyi temsil etmiş bayraktarlar oluyoruz bütün pideciler. Bafra pidesini merak edip gecen yılın Ağustos ayında Bafra’da yoğun bir yabancı akını oldu. Buda demektir ki Bafra pidesine bir ilginin alakanın olduğunu gösteriyor. Birde standart ölçüde yaparsak pidemizi güzel temsil etmiş oluruz. Kişinin kaç paraya pideyi verdiği önemli değil ” Bafra pidesini temsil eden bir pide müşteriye vermesi” lazım. Yabancı misafirlerin gittikleri yerlerde Bafra pidesini anlatması biz pideciler için çok önemli. Bafra pidesi Türkiye çapında isim almış bir markadır” diye konuştu.

(HARUN YAZICI)      

hasan-yayla.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum