Özlenen lezzet Paskalla geri dönüyor

Özlenen lezzet Paskalla geri dönüyor

Bafra ovasında bu yıl İlk defa toprakla buluşturulan, yerli hibrit Paskal F1 çeşidi karpuz ürünününde umut verici gelişmeler olduğu bildirildi.

A+A-

 

Türkiye'de yerli hibrit tohum üretiminde başarılı çalışmalarıyla tohum sektörünün önde gelenleri arasında yer alan, Genetik Tohumculuk (Gento) Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda üretilen yerli hibrit Paskal F1 çeşidi karpuz piyasaya sürüldü.
Dursunlar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mehemet Dursun, bu yıl 10 dekaralanda 3 bin 500 adet yerli hibrit Paskal F1 çeşidi karpuz fidesini toprakla buluşturduklarını, gelişmelerin umut verici olduğunu belirrti. 
 
ÖZLENEN LEZZET GERİ DÖNÜYOR 
Dursun, "bu yıl 10 dekar alanda diktiğimiz paskal karpuz geçmişte dedelerimizin yetiştirdiği kara karpuza benzemesinin yanı sıra çok fazla büyük olmaması
pazardan alıp eve götürülmesinde zorluk yaşanmadığı gibi çekirdek bir ailenin birkerde kesip bitirmesi avantajınıda birlikte getirecek olan Paskal F1 Karpuz Tüm türkiyede olduğu gibi Bafra ovası çiftçisinin yüzünü güldürürken tüketicininde hem kesesine hemde damak tadına katkı sağlayacak"dedi.
 
 Dursunlar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mehemet Dursun, Elli gün önce tarlaya dikilen karpuz fidelerinin beklenenin üzerinde bir büyüme gösterdiğini ve şimdiden çiçeklenmenin başladığınıda sözlerine ekledi. 
 
 
KAYNAK: Vural YEŞİLYURT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.