Özel Harekatçılar Yemin Etti

Özel Harekatçılar Yemin Etti

AMASYA (AA) - Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 330 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

A+A-

Amasya Valisi Osman Varol, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatı bünyesindeki Polis Özel Harekat birliklerinin terör bölgelerinde büyük kahramanlık örnekleri gösterdiklerini söyledi.

-"Milletimizin çektiği acıları unutmayın"

Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Varol, şunları belirtti:

"Hizmetinizi yaparken devletiniz ve milletinizin dışında hiçbir şeyi önceliğinize koymayacağınızı biliyorum. Bizler sizlerle çalışmaktan gurur duyuyoruz. Daha dün astsubay eşini ziyaretten dönen bir hanım kardeşimizi ve onun 11 aylık bebeğini bu hain terör örgütü şehit etti. Henüz ailesine bir çok sevinci yaşatmamış 11 aylık bir çocuktan bahsediyoruz. Sizler, böyle karaktere sahip, böyle adi terör örgütleriyle mücadele edeceksiniz. Lütfen buna hazırlıklı olun ve hiçbir zaman bizim milletimizin çektiği acıları unutmayın."

Merzifon POMEM Müdürü Süleyman Gül de polislerin devletin, mazlum ve mağdurlara uzanan şefkat eli olduğunu söyledi.

-"İnlerine gireceksiniz, balyoz olup bu şer odaklarının kafalarını ezeceksiniz"

Özel Harekat Polisi olarak görev yapmanın kolay bir iş olmadığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Çünkü, devletimizin, milletimizin, birlik beraberliğini ve huzurunu bozma adına oluşan, şer odakları terör örgütleri, organize suç örgütleri ile hain yapılanmalara yönelik zor ve meşakkatli görevler üsleneceksiniz. Sizler, aziz milletimizin ve anne babalarımızın bağrına kor ateş  düşüren ve milletimizi, devletimizi hedef alan bu şer odakları ile mücadele edeceksiniz. Bu mücadelenizde, çağlayan olup bağrımıza düşürülen kor ateşi söndüreceksiniz, inlerine gireceksiniz, balyoz olup bu şer odaklarının kafalarını ezeceksiniz, kılıç olup kellelerini alacaksınız. Milletimiz ve devletimizin huzur ve bekasını hedef alan bu şer odakları ile mücadelede hiçbir zaman acizlik göstermeyeceksiniz."  

Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. Dönem birincisi Serdar Birinci, yaş kütüğüne plaket çaktı. Merzifon POMEM'de ilk 5'e giren polislerin diploma ve hediyelerini protokol üyeleri verdi. 

Diplomalarını alan özel harekat polisi adayları daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ozel-harekatcilar-yemin-etti-1.jpgozel-harekatcilar-yemin-etti-2.jpgozel-harekatcilar-yemin-etti-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.