Özat: "TEK Derdimiz Şampiyonluk"

Özat: "TEK Derdimiz Şampiyonluk"

Özat: "TEK Derdimiz Şampiyonluk"

A+A-

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, tek dertlerinin şampiyon olmak olduğunu belirterek, “O sene, bu sene olmalı” dedi.
Teknik direktör Ümit Özat, haftalık olağan basın toplantısını Nuri Asan Tesisleri’nde yaptı. Genç teknik adam, milli maç arasındaki çalışmalar ve ileriki haftalarda oynayacakları karşılaşmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Milli maç aralarını sevmediğini belirten Ümit Özat, “Ben milli maç aralarını hiç sevmiyorum. Aslında bizim gibi kadrosu dar takımlara milli maç arası daha iyi geliyor. Yük hep belli oyuncuların üstüne bindiği için o oyuncular bu arada dinlenme imkanı buluyorlar. Bu aslında güzel bir şey ama hafta sonu maç olmadığı zaman antrenmanın iştahı ve şevki biraz daha az oluyor. Maç haftasına doğru daha da artıyor. Alanyaspor maçıyla beraber yeni bir galibiyet serisine başlamak için oyuncularımızla beraber bütün gücümüzü orada göstereceğiz. Ben hiç kimseye tedbir almam. Benim oyuncularıma tedbir alsınlar. Herkesin golcüsü var. Herkesin golcüsü kendine göre tehlikeli. Önemli olan bizim oynayacağımız oyun. Biz genelde onun üzerinde duruyoruz. Ben takımımla beraber nasıl en iyi performansı gösteririm onun mücadelesi içerisindeyim. Biz ne kadar takım halinde önlem alıyorsak, bizim alacağımız önlemin iki katını mutlaka rakiplerimiz bize karşı alacaktır” diye konuştu.
“TEK DERDİMİZ ŞAMPİYONLUK”
Yönetimin maç öncesinde futbolculara yapacağı ödeme hakkında görüşleri sorulan teknik patron Özat, “Bu konularla ben ilgilenmiyorum. Bizim derdimiz para değil. Biz buranın koşullarını bilerek geldik. Buradaki oyuncular, bugünkü şartların belki de 10 kat daha kötü şartlarda bu takımı bırakıp gitmediler ki, ödemeler 2 gün sekmiş, 2 ay sekmiş hiç önemli değil. Bizim için önemli olan, yönetimin her idmanda takımın yanında olması, desteklemesi. Tabii ki başarı ile birlikte para da gelecek. Bugüne kadar burada kimsenin parası kalmamış. Bundan sonra da kalmaz. Teknik adamlık olarak 4. kulübüm. Geldiğim günden buyana ödemeleri gününde değil, gününden önce yapan tek kulüp burası. Bu özveriyi gösteren insanlar ödeme yapmasa ne olacak? Bizim tek derdimiz var burada, şampiyon olmak. Bu görüşlerim benim kendi adıma görüşlerim. Oyuncularımın da benimle aynı görüşte olduğuna inanıyorum. Tribüne gelen taraftar, bin lira ile 1 ay evini geçindiriyor. Bu cefa hep beraber çekilecek. Bu başarı hep beraber gelecek. İsterlerse Mayıs’a kadar vermesinler” şeklinde konuştu.
“O SENE, BU SENE OLMALI”
Süper lige çıkılacak senenin bu sene olacağını ima eden Özat, şöyle konuştu:
“Benim 2. sıradan çıkmak gibi bir inadım yok. Biz hesap yapmıyoruz. Biz kalitemizi biliyoruz. Daha üstüne çıkmak için çalışıyoruz. 7 maçta 15 puan almış bir takım olarak daha iyisini istemek hakkımız değil mi? Biz çalışacağız. Oyuncularımız inanıyor, bizler inanıyoruz. Takdir Allah’tan. ‘Bu sene, o sene olmalı.’ Bir takım şeyleri konuşmak için çok erken. Bu yolda kazalar da olacak. Dünyada bir takım yoktur ki 34’te 34 yapsın. Dünyada çok büyük harcama yapan takımlar bile kötü sonuçlar alabiliyorlar. Bu onların kötü takım olduğunu göstermez.”
Sakat oyuncuların durumuyla ilgili de bilgi veren Özat, "Taha ve İvanov’un takıma beraber çalışması 3-4 haftayı bulur. Taha’nın takıma katılması belki 1-2 haftayı bulabilir ama oynaması 3-4 haftayı bulur. İvanov’un 1,5 aylık bir süreye ihtiyacı var. Ona da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Futbolcu hangi yaşta olursa olsun çocuk gibidir. Bu takımın içine, sakatlar Taha ve İvanov hariç transfer yapılarak kimsenin girmesini istemiyorum. Cefayı çeken bu çocuklar ise sefayı süren de bu çocuklar olsun istiyorum. Önümüzdeki maçlar alacağımız kararlarda etkili olacak" dedi.
Öte yandan Samsunspor, Alanyaspor maçı hazırlıklarını bugün yaptığı tek idman ile devam ettirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.