OYUNLA ÖĞRETİM METODUNU ÖĞRENCİLER ÇOK SEVDİ

OYUNLA ÖĞRETİM METODUNU ÖĞRENCİLER ÇOK SEVDİ

19 Mayıs İlçe Müftülüğüne bağlı Yörükler Mahallesi Geleriç Camisinde, yaz Kur'an Kursu boyunca farklı bir eğitim metodu uygulandı.

A+A-

 "Oyunla Öğretim Metodu"nu Camide uygulayan din görevlisi Nurettin Küçük Öğrencilerine Kursu sevdirdi.

Geleriç Camii İmam Hatip’i Nurettin Küçük,” Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcakları, yaklaşık 9 ay süren örgün öğretimin çocukları yorgun düşürmesi ve kursa katılanların "çocuk" olmaları de dikkate alındığında Yaz Kur'an kursları müfredatının çocukları yormayan, oynatarak öğreten ve eğlendiren bir metotla desteklenmesi gerektiğini düşündüm. Bu nedenle, yaz Kur'an kursları müfredatına uygun olarak önceden hazırladığım "eğitsel oyunları" çocuklara oynattım.

Yaz Kur'an kursu boyunca "mesleğimi severek, dinimizi sevdirerek öğretme" gayreti içerisinde oldum. Neticede, neredeyse her gün eğitsel bir oyun oynayan çocuklar, oynarken öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Cami içerisinde ve bahçede oynadıkları oyunlar vasıtasıyla camiyi daha iyi tanıma ve sevme fırsatını elde ettiler.

Yaz kur'an kursu boyunca oynadığımız eğitsel oyun uygulamalarını sosyal medyada da yayınladık ve birçok olumlu tepkiler aldık. Türkiye genelinde arzu eden bütün hocalarımızın bu oyunları kullanmalarını tavsiye ederiz”dedi.

Oynadığımız eğitsel oyunlardan bazıları şunlardır: Parçaları Birleştirme Oyunu,Kelime Bulmaca Oyunu Tahtadan Sil-Aklına Yaz Oyunu  Beni Takip Et Oyunu, Ayak Sayma Oyunu,Camiden Köşe KapmacaKıyam-Kıraat Oyunu Abdest İçin Koş,Takke Kapmaca,Hacı Dede OyunuAskerlik OyunuSıra Sende Oyunu Soru-Cevap Bir Arada Cevap Bulma Yarışı Kelime Türetmece Oyunu.

HARUN YAZICI

egitim5.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.