OYUNCU ANNE ŞERMİN YAŞAR’A BAFRA'DA BÜYÜK İLGİ

OYUNCU ANNE ŞERMİN YAŞAR’A BAFRA'DA BÜYÜK İLGİ

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen, yazar Şermin Yaşar’ın ‘Mutlu Oyunlar, Mutlu Çocuklar’ isimli söyleşi programına Bafralılar büyük ilgi gösterdi.

A+A-

Çocuklar ve özellikle annelerin yoğun katılımda bulunduğu programda konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasında şunları söyledi: “Toplumların en önemli yapı taşı ailelerdir. Ailelerin en küçük bireylerini yani çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösteren toplumlar geleceklerini garanti altına alırlar. Maalesef bizim toplumumuzda da bu konuda eksikliklerimiz var.  Onlara iyi bir eğitim verebilmek, onlarla verimli anlaşabilmek için çocukların dünyasını iyi bilmemiz gerekir. Her yaşın ayrı bir yaklaşımı var. Bu yaklaşımları da öğrenmemiz gerekiyor. Kendimizce çocuk yetiştirmek için gösterdiğimiz gayretler aslında boşa gidiyor. Çocuklarımızla iletişim kuramıyoruz. Bu konuda fikrimiz yoksa bir bilene sormamız gerekir. İşte bu nedenle çocuklarımızın eğitiminde önemli bir misyonu yerine getiren ‘Mutlu Oyunlar, Mutlu Yarınlar’ isimli programını sizlerle buluşturmak istedik. Özellikle anne ve çocukların yakından ve ilgi ile takip ettikleri ‘Oyuncu Anne Şermin Yaşar’ hanımefendiyi ilçemizde ağırlıyoruz. Şermin hanımın çalışmaları, bu konularla ilgili ender çalışmalardan. Çocukların dilinden anlamayı öğrenmek için Şermin Hanımın tecrübelerinden anne ve babaların yararlanmasını sağlamak amacıyla bu programı tertip ettik. Faydalı olması temennisiyle bu çalışmaları büyük bir gayret ve özveri ile yürüten Şermin hanıma, hemşerilerim adına hoş geldiniz diyorum. Şehir şehir gezerek toplumumuzu aydınlatma çalışmaları nedeni ile kendilerini tebrik ediyorum. Katılımlarınız nedeni ile hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşma sonrası okuyucuları ve takipçileri ile buluşan yazar Şermin Yaşar, çocuklarla iletişim konusunda ailelere tavsiyelerde bulundu, bilgi ve deneyimlerini aktardı. Şermin Yaşar, “Hepimiz farklı kültür ortamların yetişmiş bireyleriz, hepimiz farklı yerlerden buraya geldi ama bu akşam biz çocuklar için buradayız. Çocuklarımızla uzlaşı sağlamalıyız.” dedi. Programın başında katılımcılardan çevresindekilerle tokalaşıp selamlaşmasını isteyen Yaşar şunları söyledi: “Aramızda çok fazla kavga var. Üzülerek söylüyorum bu kavga özellikle kadınlar arasında daha fazla. Bir bakın etrafınıza herkes birbiri ile kavgalı. Bu kavgalara bir şekilde artık bir son vermek gerekiyor”

 

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın sonunda Yazar Şermin Yaşar soruları yanıtladı. Daha sonra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in eşi Şükriye Şahin tarafından Şermin Yaşar’a plaket takdim edildi. Oyuncu Anne Şermin Yaşar daha sonra uzun kuyruk oluşturan okuyucularının kitaplarını imzaladı.

baskan-zihni-sahin.jpgsermin-yasar-(1).jpgsermin-yasar-(4).jpgsermin-yasar-(5).jpgsermin-yasar-(6).jpgsermin-yasar-(7).jpgsermin-yasar-(8).jpgsermin-yasar-(9).jpgsukriye-sahin.jpgsermin-yasar-(10).jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.